От х:

Днес в x:

Димитър Русев със специалната награда от етно-джазфеста в Смолян

Арменският джазов критик Симон Саргсян и Димитър Русев -Мутата/снимка :личен архив/

Хасковският джазмен Димитър Русев-Мутата получи специалната награда за принос в джазовото изкуство в България на "JULY JAZZ Смолян", който се проведе в родопския град в края на юли.

Хасковският китарист е единствения от 12-те участника, който се състезаваше в конкурсната програма като соло изпълнител. Бащата на фестивалите Хасково джаз, Младежки джаз фестивал в Димитровград и джаз-феста в Русалка, грабна специалната награда на организатора на събитието -фондация"Open Space".

Хасковлията се е представил със симбиоза от авторските си произведения „Песента на вятъра“, „Очите ти“, “Моята зима“ и „Отпътуване“.

С гласовете на публиката на първа награда на феста взеха една от най-интересните през последните две години етно-бг групи Оратница. Отличени бяха и групите „ECHOO-BALKAN SAMBA“ и „Oм“.

Наградите за победителите са участия в 4 фестивала в Испания, Италия, Германия, Полша, Холандия, Обединеното Кралство, Естония, Норвегия и Тайланд. В момента Димитър Русев участва и на един от най-титулуваните в този жанр събития у нас джаз-феста в Банско.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини