От х:

Днес в x:

Най-атрактивните спортове влизат в ултра модерна зала в Свиленград

Спортистите от Свиленград ще влязат в ултрамодерно съоръжение за 3 млн. евро/снимка -община Свиленград/

Ултра модерна спортна зала, уникална за пограничния район на Хасковска област, Одринския вилает и номархия Еврос, ще бъде изградена в Свиленград.

Общинският проект за многофункционалното съоръжение, в което ще се провеждат международни срещи, е на фаза работен проект. Разработката е подадена за одобрение и финансиране по Програмата за развитие на селските райони.

Освен спортната зала, финансиране по проекта чакат и две нови спортни площадки. Те ще бъдат построени в кв. “Кап. Петко войвода” и в ромския квартал на пограничния град. Строителството на трите спортни обекта е изчислено на стойност 3 млн.евро.

Спортната зала ще бъде разположена върху общински терен до градския стадион “Колодрума”. Тя ще е последен писък на съвременната технология. Според работния вариант ще е с разгъната застроена площ 4200 кв. м. и 13 м височина. Размерът на игралното поле ще е 1222 кв.м. Залата е планирана с 1 100 седящи места, като за инвалиди ще има специално пригодени места. Голямата площ и височината на залата ще позволяват участие на почти всички спортове от волейбол, баскетбол и хандбал до художествена гимнастика, борба, бокс, карате, и аеробика.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини