От х:

Днес в x:

Зайчев спонсор на ЦСКА, бута Камата към Армията. Преглед на регионалния печат

Зайчев спонсор на ЦСКА, бута Камата към „Армията”, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Харманлийската винарска изба „Тера Тангра” е сред деветте фирми, готови да осигурят финансовата издръжка на ЦСКА. Дружествата не искали да купуват акции, но поставяли условие „Титан” да не е мажоритарен собственик на клуба, пише вестникът. Как обаче „Титан” ще престане да бъде мажоритарен собственик, ако не се купят акции на ЦСКА, не става ясно. Освен това идеята на спонсорите била Стоичков да бъде президент на клуба.

С 300 хиляди кубика скочи консумацията на вода в Хасково, водещото заглавие на първа страница. Данните са от ВиК. По техните сметки с толкова се е увеличила общата консумация, но сумата от отделните водомери не показвала увеличение. Разликата означава, че питейната вода се краде, най-вероятно за поливане, коментира шефът на водното дружество Петко Стойчев. Затова тази седмица инспектори от ВиК тръгнали по проверки. Резултатите ще станат ясни в началото на следващата седмица.

В р. Марица хванаха втора пираня, друг акцент от 1-ва. Хищната риба била уловена от шефа на рибарското дружество в Орестиада. Пиранята била хваната на стръв от царевица.

Запазват шестостенния купол на „Св. Трифон”, акцент от 2-ра. Възстановяването на параклиса в Кенана върви с пълна сила през лятото, обектът ще бъде завършен до зимата. След това обаче ще трябва да се изографиса.

Разтрогват договора за пътя до Славеево, пише още на 2-ра. С писмо до министъра на регионалното развитие от община Ивайловград предупреждават, че напрежението след местните хора расте. 4-километровата отсечка трябваше да е готова още миналата година. Изпълнител на обекта е старозагорската фирма „Пътстрой”. Според вестника обаче самата тя е на път да се откаже от поръчката, защото не й се плащало, а работниците чакали забавени заплати от месеци.

Призовка до подсъдим спасява дело, чело на 3-та. Днес в окръжния съд ще се гледа едно от „спасените” дела на бившия следовател, сега съдия в Харманли, Веселин Коларов. Катастрофата станала през 2001 година, но разследването била забатачено. Давностният срок щял да изтече, но намерена в кориците на делото призовка до подсъдимия от 2006 година спасява обвинението. Папките трябвало да се затворят окончателно само при положение, че през тези години не се е извършвала никаква дейност по разследването. Така че намерената призовка на практика спасява делото.

Чешми, фонтани и басейни – единственото спасение в адския пек, темата на 5 страница. Е, има още едно, нарича се климатик. Според публикацията адските жеги се дължат на глобалното затопляне.

На Ямача стягат и дублиращ отбор, акцент от спортната страница.

Станислав Станилов търси приятели на архивите в училищата, водещо на 8-ма. Шефът на Държавния архив в Хасково апелира за създаване на клубове „Приятели на архивите” в школата, за да се съхрани документацията им.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини