От х:

Днес в x:

Зайчеви искат ЦСКА

Харманлийска фирма напира за ЦСКА

Харманлийска фирма се нареди сред кандидатите за акции на ЦСКА. Освен  винарната "Тера Тангра", собственост на "Зайчев и син" ООД от Харманли, сред популярните компании, които искат “армейците“ е и известната с корите си за баница фирма“Белла“.

Сред останалите мераклии са от хотелиерския бранш, търговията, а най-много са от строителната сфера. Списъкът беше обявен на пресконференция на Инициативния комитет за спасението на ЦСКА. На срещата беше афиширано, че вероятно „Титан“ вече няма да е мажоритарен собственик на футболния клуб, но ще остане в управата, но като миноритарен собственик, каквото е условието на компаниите. От инициативният комитет обаче обявиха, че на чело на легендарния тим трябва да застане „червена легенда". Вероятно предложението ще бъде отправено към Христо Стоичков.

След новината, която беше съобщена в ранния следобед, тръгнаха и догадките, че с най-големи шансове да са новите инвеститори са именно фамилията Зайчеви от Харманли. Свързващото звено между тях и ЦСКА е „модерният ляв“. Не е тайна, че харманлийци приемат Стоичков като свой, тъй като кариерата му стартира именно от града на Белоногата през 1982 година, като юноша в местния футболен отбор. Малко след това Стоичков е привлечен и в мъжкия тим на града “Хеброс“, където играе до 1985 година. Приятелството му със Зайчев-син беше афиширано и преди няколко години, когато Камата даде разрешение на винарите да извадят на пазара бутилирано червено вино с неговия лик. Харманлийската фирма пък обяви, че ще заделя част от постъпленията от продажбата на марковата напитка за развитие на футболни таланти.

За намеренията компанията му да инвестира в ЦСКА Емил Зайчев потвърди. Той посочи, че иска да помага на отбора, защото бил голям фен на „армейците“ още от дете.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини