От х:

Днес в x:

Кора учи Джони на правилата

Кора и Джони събраха очите на аудиторията, както навремето го правеха Кора и Дан

Интересно дуо на кръстовището на улиците “Христо Ботев“ и „Епископ Софроний“ събра очите на минувачите.

Малките сладки любимци на Александър Асенов Джони и Кора блеснаха с послушанието си и закачките помежду си. Двете кученца са братче и сестриче по майчина линия, но са от различни бащи. Каката е на година и половина и е кръстоска между майка-мелез от канадска лисица и пинчер и татко, кръстоска между пекинез и чихуахуа. Малкият Джони пък е с баща пинчер и е на 5 месеца.

Освен, че са абсолютни сладури и общата им черта е, че и двамата много обичат да се запиляват в игрите покрай децата в парка, имат и любопитна история около кръщелните си имена. Кора е артистичния псевдоним, с който Стефка Берова е участвала при турнетата си на Запад навремето с Йордан Марчинков. Дълги години на публиката извън граница дуетът е известен като “Дан и Кора“. Отначало Александър Асенов кръстил любимците си Дан и Кора. За разлика от каката, на която името й паснало, малкият отказвал да се обръща на „Дан“ и да изпълнява команди и затова го прекръстили на Джони.

Кора е много изпълнителна. Получи ли команда “на място“ не мърда, дори когато  собственикът й се отдалечи на 200 м. Джони е непослушко и е своенравен. Затова и Александър ги вързва за един повод, та дано каката да научи малчото на дисциплина.

Александър Асенов глези любимците си с кучешки гранули, но те обичат да си похапват манджичка
Двамата са изключително игриви и обичат да се закачат по между си

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини