От х:

Днес в x:

Полиция търси цигари, открива изоставено дете. Преглед на регионалния печат

"Полиция търси цигари, открива изоставено дете", вестник "Хасковска Марица". Спецакция на полицията в село Орлово открила изоставено 7- годишно момиченце, докато претърсвала за незаконни цигари. В къщата на 47-годишен мъж от селото наистина са открити 61 400 незаконни цигари, както и детето. Установено е било, че бащата е турски гражданин, а майката заминала на гурбет в Германия. Мъжът, при който останало детето, обаче не бил негов роднина, а закона изрично повелява децата да се отглеждат само от роднини. Детето е поставено под полицейска закрила и ще бъде настанено в някой от хасковските социални домове.

"Готвят бунт заради бавен ремонт на пътя"- чело. В Ивайловград назрява масово недоволство заради забатачения ремонт на отсечката Славеево-Ивайловград. Тя е дълга едва 4.3 км, но работата стои наполовина свършена, въпреки че се ремонтира вече цяла година. В духа на добрите традици в България, кметицата Дияна Овчарова и председателят на общинският съвет Дарина Кисьова, пращат лично писмо до премиера Бойко Борисов с молба ремонта да се задвижи. Както е известно, Бойко решава такива проблеми за 5 минути.

Рехабилитацията на пътната отсечка се извършва с европейски пари. Агенция пътна инфраструктура е възложила ремонта на някоя си фирма "Пътстрой", но странно защо, тя в един момент спряла работата и оставила нещата недовършени. Сигурно парите са свършили.

"В АГО изписват бебета в нова зала". Малко но от сърце. Дългоочаквания ремонт в хасковското АГО започна с изграждането на зала в която роднините чакат изписваната родилка. Досега родата стоеше като напъдена до разбития портал на АГО-то, а през зимата всички вкупом мръзнат в очакване на най-важния човек в семейството. Вече не. новата зала е красиво декорирана, с лика на Богородица с младенеца, закачлив щъркел , който носи бебче и филмова лента с най-важните моменти от живота на едно дете. Уютната зала придава съвсем нов облик на хасковското АГО.

"Димитровград почете Апостола". Единственият друг коментар е "а Хасково-не". Вчера бе рожденният ден на апостола на свободата Васил Левски, но датата остава обвита в неизвестност, понеже в България повече почитаме датите, на които са убивали нашите герои. Нещо като национален мазохизъм.

"Питат корумпирани ли са митничарите". Анкетьори изпращани от Агенция митници ще откриват топлата вода на граничния ни пункт с Турция. Обект на анкетата ще бъдат чуждите граждани преминаващи през южната ни граница. Вчера екип на Haskovo.net им свърши работата. Още първият питан чужденец си каза, че бързото преминаване на границата му струва 50-100 евро. За тираджиите тарифите може би са други.

Силна спортна страница: "Енгин Исмаил-вицеевропейски шампион". Възпитаникът на хасковското спортно училище "Стефан Караджа" стана сребърен медалист на европейското първенство по борба свободен стил, за юноши младша възраст в Катовице, Полша. 16 годишният борец записа 5 победи и се класира за финала където загуби буквално в последната секунда от украинец. Успехът обаче е голям, защото е извоюван в най-титулувания хасковски спорт-Борбата, която единствена може да се хвали с пълен набор от европейски, световни и олимпийски шампиони. Браво.

Интервю с Елена Станкова, която вероятно ще поеме новосформирания женски баскетболен отбор на Хасково. Дамата току що е взела лиценз за водене на женски тим в Националната баскетболна лига, а нашия отбор все още стои без старши треньор.  Станкова е съпруга на дългогодишния национал Станислав Станков, който стои в основата на възраждането на баскетбола в града. Жена му е максималистка-"Ще гоним шампионска титла". Успех.

"Мемориал вместо параклис в Симеоновград"-"Новинар юг". Близките на 6-те деца убити в катастрофата на миналия Великден бяха решили да правят параклис в тяхна чест. Но едно от децата Мели е мюсюлманка. Затова се е стигнало до компромисен вариант-мемориален комплекс, за който вече са дарен парцел от 2 декара, а ПП ГЕРБ отпусна 10 000 лв.

Още по темата: "Баба Пена: Златен да го направят, пътя убиец, моето злато отиде". Баба Пена е баба на Гошо-една от 6-те жертви на пияния шофьор на Черния велкиден миналата година. Друга причина за трагедията бе безобразния път, който от години предвещаваше някоя подобна касапница, но никой не си мърдаше пръста да го оправи. Ремонтът започна след като бе полят с кръвта на 6 деца. Ше се ремонтира злокобната улица Съединение" и съседната "Роза". Всичко трябва да свърши до септември. Любопитен е коментарът на строителите от Стара загора за Симеоновград-Тук още не е дошъл 9-ти септември, камо ли 10-ти ноември.

"Днес избират шеф на хасковския районен съд". Кандидати са съдия Мария Ангелова и прокурора Маргарит Камбуров.

"Издирват крадци по изпражненията". Или иначе казано, по биологичен материал. Харманлийски апаши със сигурност могат да кандидатстват успешно за приза "най-тъп крадец". Влезли в къща охранявана със СОТ, разбили ПВЦ-дограма, изнесли сума ти ценности без да ги усетят, но после точно там решили да се изходят в тоалетната. Коварният капан заложен им от ВиК бил, че в дома нямало капчица вода. И сега по а**то полицията ги дебне и вероятно ще ги открие.

И по добре, че тия са срам за гилдията.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини