От х:

Днес в x:

Учреден днес пенсионерски съюз ще прибира стар наем

Инициаторът на новия съюз Илия Илиев, зад него е избраната за председател Надежда Иванова

Втори пенсионерски съюз бе учреден днес от 130 представители на третата възраст в голямата зала на театъра. За негов председател бе избрана Надежда Иванова, утвърден бе и 7-членен управителен съвет. Предстои организацията да бъде регистрирана в съда.

На учредяването присъства и кметът Георги Иванов.

Вчера пък бе проведена конференция на първия съюз с председател Атанаска Митева. Тя се състоя в задушната зала на читалище „Климент Охридски“. Оттам заявиха, че инициатор за поредното разцепление, този път на пенсионерската организация, е Илия Илиев, когото първият съюз изключил от редовете си през април. Те обвиниха Илиев, който влезе и в Общинския съвет от кметската листа на „Коалиция за Хасково“, но напусна още на първото заседание, че е злоупотребил с парите им. Бил прибирал месечния наем от 200 лева на кафене „Шлагера“, без да отчита парите в касата на организацията.

Вчера Илиев бе категоричен, че не е взел и една стотинка. Проверка на Haskovo.net установи, че възрастният човек действително не е вземал наема от кафенето. Това бе потвърдено от управителя на заведението. От общината му казали още през ноември миналата година да не плаща, докато не се изясни кой е легитимен в пенсионерската организация. Днес шефът на „Шлагера“ също бе в театъра и заяви, че вече ще може да внесе дължимата сума, която вече е доста набъбнала, на новоучредената организация. На въпрос как ще плати наем за януари например на организация, учредена през юли, той не успя да отговори.

Тодор Кръшков

Учредителите на новия съюз на пенсионерите
След официалната част в театъра имаше концерт
Вчера пък се събраха възрастните от първия съюз
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини