От х:

Днес в x:

Служителка на Шел спринтира зад кола, да върне портфейл

Таня Николова не се посвени да спринтира под жаркото слънце, за да върне забравен портфейл

Служителка на бензиностанция Шел на „Кърджалийска“, върна вярата в доброто на поне десетина клиенти на бензиностанцията днес по обед. Таня Николова спринтира десетки метри за да върне забравен портфейл на разсеян хасковлия. Дамата настигнала заминаващият пикап, малко преди кръговото и започнала да чука на стъклото. Шофьорът отбил и едва тогава констатирал, че е без портфейл. Последвала проверка на самоличност и едва след като казаното име съвпаднало с това на личната карта в портфейла, документите и парите били върнати. 

Разсеяният водач е бил хасковлията Делчо Делчев. Той редовно зареждал на тази бензиностанция, но днес използвал постерминала на касата. Докато разписвал бележки и фактури за служебното гориво, съвсем забрави оставеният на плота портфейл. Касиерката била сигурна, че е от него, но при връщането действала на принципа „проверката е висша форма на доверие“. Още повече, че по това време в бензиностанцията имало доста клиенти. 

„Обикновено изчакваме ден два да си потърсят забравените вещи. После ги даваме в полицията“ уточни жената. Знаела обаче какви нерви образува губенето на пари и документи и спонтанно хукнала да надбяга колата. За щастие на Делчо, успяла.

Г.Христов

Дамата работи от години в касата на бензиностанцията
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини