От х:

Днес в x:

Смок стресира вечерята на боляровци

Смоците обикновено са дълги, но не и опасни

Солиден смок изкара акъла на двойка боляровци по време на вечеря, тази събота. Към 20 часа, змията пропълзяла пред краката на един от стопаните, навестил мазето на собствената си къща. Като чул плашещото съскане, човекът незабавно евакуирал домочадието и набрал 112. 

Специализиран екип на хасковската пожарна отцепи районът на улица „Априлско въстание“ в хасковския квартал и почна методично претърсване на района. Накрая кротката змийка била открита там където я видели за последно-около зимнината в мазето. Смокът не проявявал охота да напусне удобното си леговище, но му се наложило. „Спасителите“ на пожарната го уловили и внимателно го извели извън населеното място. Смокът е пуснат в природата на място, максимално близко до естествения му хабитат/местообитание/. 

Обичайното местенце за смокът е там където има много мишки. Понякога това са мазета в жилищни сгради. Тази година обаче змиите рядко навлизат в територията на хората, отчитат пожарникарите. 

Ято диви пчели пък бяха внимателно откачени от стрехата на областната МБАЛ и дадени на пчеларите участвали в тяхната евакуация. Това е пореден случай в който диви пчели си свиват гнезденце в болницата по време на роенето си. Пожарната подпомогнала спасителната мисия с автомобил и стълба.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини