От х:

Днес в x:

На митницата не спят: Ловят сребро и контрабандни цигари

Част от заловените бижута

Близо два килограма сребърна бижутерия заловиха служителите на митница Свиленград след нарочна проверка на автобус, пътуващ по редовна линия от Турция за Румъния. Проверката е била извършена по искане на гранична полиция. Среброто е било открито в 45 годишен румънски гражданин, който го укрил в прах за пране. Самоувереният румънец взел съвсем за балъци нашите митничари и им пробутал следното обяснение: не декларирал среброто, защото не познавал българските закони. Все пак обаче се сетил че трябва да ги скрие-изключително грижливо, в 10 найлонови пликчета, всред килограмите „Ариел”.

Среброто е от изключително висока проба. Намерените ювелирни изделия са гривни, колиета, пръстени, медальони и синджири, с общо тегло 1977,50 сантиграма. Стойността им е 11 865 лв.

Съставен е акт срещу собственика на багажа - 45-годишен румънски гражданин. Бижутата са конфискувани.

Нчера пък, митничарите заловиха 3990 кутии цигари, в района на ГКПП - Капитан Петко Войвода. И тук акцията е била съвместна с Гранична полиция. Цигарите са открити в лек автомобил с българска регистрация, пътуващ от Гърция за България. Папиросите били натъпкани в специален тайник между облегалката на задната седалка и багажника, както и под самата седалка на автомобила. Няколко кутии обаче били разпилени по седалките на самия автомобил и това провокирало претърсването. Пред митничарите 40-годишният шофьор на автомобила признал, че закупил цигарите в Солун и ги скрил, за да ги пренесе тайно през границата.

Г.Христов

Цигарите и тайника
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини