От х:

Днес в x:

Психо, онко и погребално на печалба. Преглед на регионалния печат

"Психо, онко и погребално на печалба" съобщава във водещо заглавие "Хасковска Марица". Годишните отчети на общинските предприятия ще бъдат представени пред местния парламент на 1-ви юни. Трите общински дружества, завършили на плюс 2011-та година. Обреден дом например реализира печалба от 1000 лв въпреки че погребенията са намалели с 30-на в сравнение с предходната година-765 ксрещу 792. Онкото реализира печалба от 15 хиляди лева. Най-солидна е счетоводната печалба на Центъра за психично здраве, + 249 хиляди лева. На плюс е и ДКЦ1, бившата първа поликлиника, която е реализирала дейности за 1 049 974 лв или със 115 хил повече в сравнение с предходната година. Най-големи загуби е докарало ОП "Тролейбусен транспорт"-40 хиляди назад.

"Рейнджъри смущават покоя на мъртвите"-чело. Учения на рейнджърите от хасковското поделение 52 740 изплаши близки, дошли да навестят покойниците си на кенанското гробище. Било като филм на ужасите-команди "стрелба на 6 часа" измежду надгробните паметници. "За последно" зарича се началникът на гарнизона подп. Данчо Николов. Ротата рейнджъри е под пара, защото следващият месец заминава за Афганистан и тренира до припадък.

"Математиката уплаши 134-ма ученици". 68 седмокласници пропуснали вторият изпит, по математика, с който се кандидатства за елитни гимназии. В същото време 66 зрелостници също пропуснаха заявената от тях матура по математика. Те ще имат поправка наесен, но за седмокласниците няма поправка. Ще трябва да продължават обучението си в СОУ или в бившите техникуми.

"Гонят семейство от общинско жилище"-водещо на трета страница. Валентин Димитров и съпругата му, трябва да напуснат общинското жилище на Лебеда в което са живеели от 33 години и са вложили куп пари. Причината е , че ежегодната справка за доходите им показала, че за последните 6 месеца доходите им надвишават предвидения минимум от 300 лв на човек. Валентин Димитров завежда дело и го губи-обжалва пред ВАС и пак губи. Сега се жалва пред медиите. 

От жалването му излизат интересни неща. Въпреки скромните си доходи/Валнетин и жена му работят като хигиенисти, а синът им е безработен/ семейството успяло да изтегли банков кредит от 4 000 лв. За ремонт. Трябва да ги връщат, а тепърва ще заделят разходи за квартира.

Извън самият случай, който изглежда много двусмислен, големият въпрос е, не е ли сбъркано нещо в наредбата за отдаване на общинските жилища? Значи ако един социално слаб, реши да се измъкне от статута си на социално слаб и заработи, то почти на 100 % сигурно е, че заплатата му ще е 300 лв на месец. Това го прави негоден да обитава общинско жилище, макар че и с 300, че и с 1300 лв заплата, не можеш да си осигуриш свой дом. С други думи, трябва да си циганин-да не бачкаш, да живееш в мизерия и да чакаш на социалните, за да си запазиш почти безплатното жилище. Нищо чудно, че ромите изглеждат толерирани от държавата, а много българи ги хвана циганията.

"В Хасково под индиго: След М-Тел и Глобул в съда"-водещо в "Новинар юг". Глобул жали глоба наложена от комисията по регулиране на съобщенията/КРС/ от 5 000 лв. Причината за глобата е все същата- от мобилния оператор отказали пренос на телефонния номер на хасковлийка. Заявили и че не може да стане!?! Слава богу, жената правилно решила, че не е крепостен селянин и има права-ожалила се в КРС, които треснали оператора. Сега юристите на Глобул искат делото по тяхната жалба да се гледа в София, но хасковския съд ги отрязал, делото остава тук.

Един класик бе казал: "Всички са маскари".

Рекламен текст, замества водещото челно заглавие. Нещо подобно в голяма снимка и заглавие "Най-младият град дарява мозайка на най-стария". Оставяме младите и старите и минаваме на вътрешните страници на вестника.

"Откриват и закриват забавачки в деня на детето"-стр.4. В Хасково се открива нова детска градина-Ежко Бежко. Тя ще бъде до "Дом Надежда" и ще се номерира като ЦДГ №4. Целта е да поеме децата от най-големия хасковски квартал "Орфей". Там има само едно ОДЗ, което със своите 317 деца се пука по шевовете. В същото време се затваря детската градина в село Корен. В Патиланци имало 10-12 деца, но от тази година 6 ставали в първи клас. Наредбата изисква минимум 12 деца за група. За това, малчуганите ще бъдат прехвърлени в градината на съседното Малево.

"66 проспаха втората матура". Тя бе по свободно избираем предмет измежду 8 предмети залегнали в учебната програма.

"ВиК Стамболово дължи 330 хиляди лева на ЕVN". Заради което Енергото им спря тока на общинското ВиК. Сега с посредничеството на областния управител, продължаването на този сценарий е избегнат. Стамболово няма да остане без вода.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини