От х:

Днес в x:

Зрелостниците се спънаха в Дунавската равнина

 Редица от зрелостниците избрали географията за втора задължителна матура, напуснаха изпита часове преди неговия край. Някои определиха изпита като лесен и това било причината за предсрочното излизане. Други обаче видимо бяха намусени. Повод за недоволството им бе последният въпрос, изискващ писмена разработка на зададена тема. „Стопанска оценка на Дунавската равнина“ промълви разочарована зрелостничка. Какво е коварното в темата, не стана ясно.

Справка с инспектората показа, че темата е значително по широко формулирана- „Характеристика на дунавската равнина“. Един от елементите е стопанска усвояемост на природните ресурси. Не знаем какво повече омгат да искат от такава лесна тема. 

Според Просветата, всички теми са лесни, но точно тези по География обикновено късат близо половината от зрелостниците, избрали предмета за матура. Процентът на скъсаните се увеличава, всеки пък, когато е залегнала икономическата тематика в темите за разработка. 

Само трима зрелостници от областта са изявили желание да положат трета матура. И тримата са по математика. 12-класниците нямат ограничения в броя на матурите след задължителните две. През минали години е имало и такива, които са полагали 4 изпита.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини