От х:

Днес в x:

Заради обилния дъжд в Смолян чистят отново шахти и канавки

Заради обилните дъждове в Смолян и района, зам.-кметът на общината  арх. Георги Даскалов разпореди спешно почистване на шахти и канавки.

Служителите по чистотата на фирма “Титан Клинър” започнаха да почистват от наноси съоръженията за оттичане на водата в града.

Целта е отводнителните съоръжения да са изправни и да поемат нормално повишеното количество вода, вследствие на обилните валежи в региона от началото на месеца. Канавките се чистят за втори път след зимния сезон, а причината е огромното количество пясък, хвърлен през зимата за опесъчаване.

Проливните дъждове също създават проблеми, тъй като повличат много наноси.

Екипите на “Титан” продължават почистването на околовръстното шосе в Смолян, както и курорта Пампорово. Двете места са единствените, в които все още има не събран пясък от зимното поддържане. Според фирмата по чистотата, причината за по-бавната работа на хората и машините са всекидневните валежи от дъжд.

В Пампорово освен 10 служители, работят и две водоноски, които мият улиците и алеите в чепеларската част на курорта. Поетапно се извозва и пясъка от временната площадка до стадион "Смолян". 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини