От х:

Днес в x:

Предлагат певицата Златина Узунова за „Почетен гражданин на Смолян”

Снимка: zahorata.com

Известната родопска певица Златина Узунова да бъде удостоена с най-висшето звание на община Смолян – „Почетен гражданин на Смолян”, предлага групата съветници на БСП- Смолян.

В докладна записка до председателят на Общински съвет Смолян Филип Топов и Росица Караджова  - председател на Постоянната комисия по  образование, култура, вероизповедание, младежта и спорта, представителите на Левицата са направили предложението за връчване на почетното звание на солистката на Ансамбъл „Родопа”.

 „Ние считаме, че нейният талант и принос за популяризиране на родопския фолклор са безспорни и предлагаме тя да бъде  удостоена със званието „Почетен гражданин на Смолян”, заявяват от БСП.

Групата съветници ще представят предложението си и на заседанието на местния парламент на 21 май.

Предложението на кмета Николай Мелемов е Узунова да бъде удостоена със „Златен плакет” на общината, а от БСП допълват и предложението за почетното звание

.По инициатива на БСП в последните години с почетното звание бяха удостоени известни фолклорни изпълнители като Валя Балканска, Младен Койнаров, Христина Лютова и др. , като знак на преклонение и уважение на тяхното дело за популяризиране на Родопите и културата на родопчани.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини