От х:

Днес в x:

Слаб интерес към „Китна Тракия“. Народът се юрна да чисти?

Сравнително слаб интерес към националния фолклорен събор „Китна Тракия пее и танцува“, проявиха днес хасковлии. Публиката пред двете открити сцени бе повече от скромна, а клиенти за сергиите със захарни изделия, детски играчки, сладолед, почти липсваха.

„От година на година вървеше все по-слабо, но като тази не е било“, недоволстваше продавачка на сладкиши по алеята към първата сцена.

Това е 47 поред издание на събора, чието провеждане обаче съвпадна с кампанията „Да почистим България за един ден“. Дали малобройната публика на надпяването се дължи на масовост при почистването, ще може да се каже след приключването на инициативата, ако организатори обявят данни за броя на доброволците, включили се в чистенето на града.

Друго мероприятие, което също привлича публика в днешния ден, е започващото европейско състезание по картинг. Въпреки, че днес се провеждат само тренировки, те също се радват на доста зрители.

По 53 състава и индивидуални изпълнители показваха днес певческите си умения на двете открити сцена на „Китна Тракия“. Пред всяка от тях имаше отделно жури.

Тодор Кръшков

Алъш-веришът бе много слаб в сравнение с предишни години
За кебапчетата, разбира се, криза няма

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини