От х:

Днес в x:

Млади полицаи ловуват хасковски шофьори

Сержантите показваха по какво се рзличават редовните от нередовните шофьори

11-годишни полицаи тръгнаха на лов за нередовни шофьори по хасковските улици. Придружавани от елитен патрул на КАТ, те спираха коли и искаха документите на водачите. Търсеха се такива без книжки, без гражданска отговорност и в краен случай-без минат технически преглед. На притежаващите всичко необходимо се подаряваха лъчезарни детски усмивки плюс пожелание за приятен път. За разлика от някои/ но не от нашия град/ пътни полицаи децата бяха искрено щастливи, когато всичко бе наред.

Забавно бе и за главен сержант Петко Тинчев. Той енергично размахваше стоппалката и щателно проверяваше документите. После с удоволствие обясняваше подробно на децата какво да гледат, къде да гледат и какво да правят. Разбира се, като пораснат.

Практическото занятие на пътя бе част от обучението на детска полицейска академия Хасково, стартирало от октомври миналата година. На 16-ти май, малките полицаи ще положат заключителен изпит и ще получат сертификат. В днешното обучение участваха 14 деца от СОУ Васил Левски, които са едни от най-активните участници в детската полицейска академия-участват в нея вече от 7 години. 

Преди този урок, децата са посещавали и ОД на МВР, където са наблюдавали процеса по взимане на отпечатъци, лабораторията за изследване на наркотици и посетиха следствения арест.

3-тото практическо занятие ще е в хасковската пожарна.

Г.Христов

Сержант Тинчев обяснява
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини