От х:

Днес в x:

Изтребител МиГ-29 се разби край Пловдив

Изтребител МиГ-29 се е разбил в района на пловдивските села Малък и Голям Чардак, съобщи областният управител на Пловдив Здравко Димитров, цитиран от Дарик радио. Районът, в който е станала катастрофата, е северно от авиобаза "Граф Игнатиево".

По първоначални данни няма пострадали, а двамата пилоти са успели да катапултират.

По думите на кметицата на Малък чардак Дафина Христова след падането е избухнал пожар. Жителите на околните села обаче разказват, че самолетът е горял във въздуха, предаде "Фокус".

На място са изпратени екипи на полицията, военни, четири екипа на пожарната и екип на Спешна помощ. Областният управител също пътува към мястото на инцидента.
Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Тодор Чонов заяви, че по-късно ще бъде дадена специална пресконференция.

По информация на "Фокус" пилотите вече са се прибрали в базата си в Граф Игнатиево.

От 19 април там се провежда 20-дневна летателна тренировка "Тракийска звезда" на българските и американските ВВС. В учението участват двете ескадрили на 31-о авиокрило на ВВС на САЩ, базирано в Авиано, Италия и пилотите от Авиобаза Граф Игнатиево. В "Тракийска звезда" летят МиГ-21, МиГ-29 и Су-25 от българска страна и над 20 американски изтребители F-16.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини