От х:

Днес в x:

Това ли е американският изтребител шесто поколение

    В ново рекламно видео на военно-индустриалната корпорация Northrop Grumman беше забелязана необичайна крилата машина.

    Видеото е публикувано в официалния канал на корпорацията в YouTube. Краткото видео показва хангар с различни разработки на Northrop Grumman. Някои от тях съществуват в реалността от дълго време, други все още не са напълно реализирани проекти. Сред последните е една интригуваща находка, която може да се види вляво, когато вратата на асансьора се отваря.

    Макар изображението да не е най-качественото, някои детайли могат да бъдат различени в него. По-специално, самолетът е подобен на изтребителя от шесто поколение, създаден по програмата Next Generation Air Dominance (NGAD). Има поне един отвор за въздух, инсталиран в горната част от дясната страна.

    За американския изтребител от шесто поколение се говори доста активно от септември 2020 г. Тогава помощник-секретарят по снабдяването на ВВС Уил Ропър каза, че Пентагонът, секретно по програмата NGAD, е проектирал, построил и поне веднъж вдигнал във въздуха прототип на новия X-самолет.

    "В реалния свят вече сме построили и издигнали във въздуха пълномащабен демонстрационен летателен модел и сме счупили всички рекорди в този бизнес. Готови сме да започнем да строим самолети от следващо поколение, както никога досега", казва той пред Defense News.

    Техническите характеристики на новия изтребител остават в тайна. В допълнение към изтребителя от ново поколение, във видеото зад него изглежда се намира безпилотен тип крило. Самолетът най-вляво е подобен на многоцелевия ударен безпилотен X-47B, докато бомбардировачът B-2 Spirit може да се види в центъра.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини