От х:

Днес в x:

Кланица край детска площадка. Преглед на регионалния печат

"Кланица край детска площадка в Орфей", съобщава "Новинар Юг". Малчуган бил втрещен от гледката на одирани и разфасовани овце, на път за детска площадка до блок 1 А. Майка му прикрила очите, но от видяното детето се изплашило доста. Последвал сигнал към инспекторите от Агенцията по безопасност на храните, които дошли и съставили акт на две жени Ася и Ана, които се представили за майка и дъщеря. Двете се кълнели, че не знаели, че нямат право да колят животни на обществено място.

Все едно тия двете живеят на Марс и просто са се отбили. Впечатляващо е как хората почват да се правят на ненормални, когато това им отърва. Що се отнася до кланиците в Орфей те съществуват от десетилетия, твърдят хора от квартала, които се чудили как може от Агенцията да не знаят за това. Ами може, когато никой не се оплаква и протестира. Българинът разчита някой друг да свърши това вместо него.

"Разследват смърт в трап на напоителни системи". 51-годишен работник от Девня се потроши при падане в изкопан ров край село Татарево. Ровът се бил получил от демонтажа на стар водопровод. Рано сутринта в петък, мъжът паднал от два метра височина и получил такива тежки наранявания, че два часа по-късно починал в ОАИЛ. Случаят се разследва от полицията и от инспекцията по труда. Последната установила, че работника няма договор с фирмата изпълнител на обекта. От фирмата пък твърдят, че загиналия не е техен работник и не знаят какво е правил на обекта.

"Минал през пързалката и гробницата пое музея". Валентин Димитров е новият шеф на Регионалния исторически музей /РИМ/. Той сменя досегашният началник Николай Колев. Бил представен от секретаря на общината Атанас Димитров не като временно изпълняващ длъжността, а като шеф за постоянно, въпреки че е нямало конкурс. През последните две години Димитров все е бил шеф, първо на ледената пързалка, после на музея край гробницата в Александрово.

Завидна квалификация. Шефска.

"Несподелена любов пали врата на апартамент" на крими страницата. На "Цар Страшимир", някой запалил една врата. Отвъд този факт следват предположения-че било за сплашване за неплатени наеми, любовна история и какво ли не.

"7 години затвор за Лудия, искаха му 15" Серийният изнасилвач Теньо Лудия ще лежи в затвора 7 години за отвличане и изнасилване на 26 год димитровградчанка. Толкова, за човек който има 11 присъди отпреди това.

"Бисерчани изнервени заради помощите" на стр. 6-та. Хората от Бисер се оплакват, че за едни има пари, за други по-малко, за трети няма нищо. От кметството пък твърдят , че всичко е прозрачно. Различните суми се обясняват с дарителска воля. За да няма скрито покрито, бил разлепен списък със 149 имена, които са получили парични суми от дарения. И това отприщило завистта. Това единственото родно качество, което работи без почивен ден.

"Сбогом със "З" -за Апостола може, на изпита намаля оценката". Ако сте се объркали, става въпрос за кандидатстудентски изпит по История, не по БЕЛ. А странният пример с Левски е да се онагледят думите на историка проф Иван Стоянов, че и да сбъркате на кандидат-студентският изпит, не е фатално. Да не си спомните дата-също. Може да пишете, че дадено събитие се е случило в средата на април да речем, вместо да посочите грешна дата.

Ако преди 10-на години кандидат напише, че България приема християнството в средата на девети век, щяха автоматично да му отрежат главата от кръста и да го върнат в средата на прогимназиалното образование да си научи отново урока. Времена и нрави.

"Мъж загина сред падане в двуметров трап" "Хасковска Марица". За смъртта на 51 годишният работник в ров край с. Татарево. Случаят се люшка между трудова злополука и криминално деяние.

"Хасковлията Янчо Делчев, номиниран за най-добър лекар". Акушер-гинекологът и онколог д-р Янчо Делчев е номиниран от свои колеги, в медиен проект за определянето на най-добър лекар в София. Д-р Делчев работи в 5-та МБАЛ в София от 17 години. Практикува и в родното Хасково, където си идва през седмица-две.

"Бензиностанция разбуни обществеността в Ивайловград". Опит за инвестиция от друг град среща нежеланието на местните, които се опасяват че това ще им затрие бизнеса. Става дума за изграждане на бензиностанция и хранителен магазин. Бизнесмени събирали подписка "против". В съседното Славеево явно са по с ума си, защото събират подписка "за".

"Дянков търси пари за паметника на 10-ти родопски полк". Изненадващото посещение на вицепремиера Симеон Дянков в събота в Хасково даде резултат-ще се търсят пари за възстановяване на паметника на 10-ти родопски полк, в казармите зад ДНА. Този паметник  е един от аргументите на Хасково да бъде домакин на тържествата по случай 100 годишнината от Балканската война.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини