От х:

Днес в x:

Чужденци изгърмяха с луксозни БМВ-та

Една от крадените коли със собствениците и

Германски граждани пътуващи за Турция "изгърмяха" с две луксозни БМВ-та, Х6 и Х5, за които на ГКПП Капитан Андреево бе установено, че са крадени. Джиповете били спипани при съвместна проверка на български и германски гранични служители, които помагат на нашата граница, по линия на "Фронтекс". По тази програма, на всеки  6 месеца, гранични полицаи от Европа дежурят по външната граница на Евросъюза, каквато се явява границата на България с Турция.

Първото БМВ било задържано вчера надвечер на граничния пункт. Установено било, че колата е с пренабити номера на рамата. Шофьорът, германски гражданин, заявил че наскоро купил автомобила в Германия и платил за него 35 хиляди евро. Нямал представа, че БМВ-то се издирвало.

Часове по късно, към пункта приближила луксозна 6-ца. Проверката установила, че и тук има пренабити номера. Колата била обявена за издирване от Италия. Случаят обаче бил сходен, собственика легално закупил колата, без да подозира, че е крадена. Във втория автомобил пътували германка и холандец. Автомобилите са иззети от собствениците им. Предстои извършването на химичен анализ за да се установят истинските серийни номера.

Според гранична полиция, няма връзка между двата случая и не става дума за канал на крадени автомобили.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини