От х:

Днес в x:

Мистерия: Мъж умря натрошен, след падане от 2 метра

В ров с подобна дълбочина, е намерил смъртта си Деню

51-годишният Деню Добрев Петров от гр. Девня загина зловещо натрошен, след като паднал в двуметров ров, получен от изкопни работи за демонтаж на стар водопровод между Татарево и Тракиец. Трагедията е станала в петък сутринта. При падането си Деню получил масирани наранявания по главата и тялото. Издъхнал два часа след като е бил откаран в хасковския ОАИЛ.

Лекарското заключение за причината за смъртта, е тежка кръвозагуба получена главно от многобройни счупвания и разкъсвания по таза.

Подобни изключително тежки травми са повече от странни при падане от сравнително малка височина, чудеха се медици.

По първоначална информация, мъжът е бил работник на фирмата наета да демонтира стария тръбопровод. Случаят обаче се заплита от разминавания в показанията на очевидци, работници от фирмата. По неофициална информация, някои са заявили пред полицията, че на този ден Деню не е трябвало да бъде на работа. Други пък обявили, че не познават въобще човека. Контролните органи пък установяват, че Деню няма трудови правоотношения с фирмата, демонтираща тръбопровода.

Изпълнител на обекта е фирма „Стоманени тръби Велинови” от Пазарджик. Тя е била наета от Напоителни системи Стара загора, да демонтира 20-километровия стоманен тръбопродов между хасковските села Татарево и Тракиец. По тръбите, положени през 80-те години, се е пълнил язовир Тракиец, но впоследствие те са станали негодни за употреба. Напоителни системи планира да продаде метала за скрап, от което се надява да получи 4.5 млн лева.

Пред Haskovo.net собственикът на „Стоманени тръби Велинови”, Румен Велинов, отрече каквато и да е връзка между загиналия и фирмата. Според г-н Велинов, Деню не е техен работник и никога не е бил. „В този ден ние не работихме защото бе влажно и мокро. Рано сутринта, пазачът във фургона е чул писък и после е намерил падналия мъж” уточни Велинов, като изрази съжаление за тази трагедия.

С уточняване на обстоятелствата по трагичния инцидент се е заела полицията, която разпитва един по един всеки от работниците на обекта. Случаят се разследва и от хасковската инспекция по труда.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини