От х:

Днес в x:

Харманли връща жеста за Бисер към Хитрино, акция и в Баните

    Акции за пострадалите жители на шуменското село Хитрино стартираха днес в Харманли и в Минерални бани.

    Кампанията за набиране на хранителни продукти и средства в Баните е инициирана от кмета Мюмюн Искендер. Цялата му администрация е разпределена по набирането на помощите. Пунктът, в който местните могат да донесат пакетирани продукти или дрехи за останалите без дом в Хитрино, е в голямата зала на Младежкия дом.

    Желаещите да се включат в инициативата в Харманли могат да предоставят пакетирани хранителни продукти и да дарят финансови средства. Пункт за събиране на хранителни продукти вече е обособен на партера в сградата на общинската администрация. Освен там кутии за набиране на средства ще бъдат поставени и в Информационния център, в Културния център, в сградата на ОП „Общински паркинги, пазари отдих и туризъм“, на обществени места с по-голяма посещаемост.

    „Вярвам, че жителите на Община Харманли ще се включат активно в кампанията според възможностите си. Не сме забравили помощта на сънародниците ни, когато при наводненията в с. Бисер през 2012 година, тя се оказа твърде необходима за пострадалите. Нека бъдем съпричастни и помогнем, който с каквото може! “ – апелира кметът Мария Киркова.

     Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ту
      турунджу
      18 0
      11:49, 12 дек 2016
      Не само Харманли и Мин. бани, а всички трябвя дя сме съпричастни към пострадалите от Хитрино! Нищо не е сигурен и нищо не е сигурно в този свят и не се знае кой ще е нуждаещ се утре! АФирмата - собственик на композицията следва да изтегли авоарите си от Кипър и да възстанови разрушенията. Аман от българи с пари в Кипър, Сейшелите, Панама ....
    Последни новини