От х:

Днес в x:

Кметът изхвърли на улицата семейство сираци с 9-годишно дете

Изхвърлената на улицата Славка

Пълните сираци Дамян Орлинов и Славка Ангелова, заедно с 9-годишното им дете са били изхвърлени днес от общинското жилище на ул. „Георги Кирков“ 82 (така наречените блокчета за социално слаби) със заповед на кмета Георги Иванов. Причина за изземването на жилището, по обясненията на Славка, е неплащане на три наема от по 60 лева.

Младото семейство е изведено от жилището, макар мебелите им да останали вътре. Славка тръгна да прибира детето си от училище, но няма къде да го заведе, защото вече нямат дом.

И двамата съпрузи са пълни сираци, отраснали в социални домове. Свили свое семейство и били настанени в общинското жилище през 2009 година. Дамян миел прозорци в Димитровград, а Славка пренасяла дърва на повикване. С това се препитавали.

През ноември миналата година получили предизвестие. „Обещах да платя, но и двамата бяхме останали без работа и нямахме пари. Целият ни приход бяха 35-те лева детски.

Въпреки тежката зима и мизерията младото семейство все пак успяло да събере пари – продали си телевизора. Славка показа и вносни бележки, от които се вижда, че наемът за жилището е платен до месец март 2012 г.

Заповедта за спиране на предварителното изпълнение на заповедта на кмета за изхвърляне от жилището е обжалвана пред административния съд, но по думите на Славка магистратите отхвърлили искането й.

Така семейството се оказва на улицата заедно с детето си и тази нощ няма къде да се подслони. Щели да отидат пред блока на „Георги Кирков“, защото нямало къде другаде.

Помолен за обяснение на случая, кметът Георги Иванов отговори, че с нас не иска да разговаря, отказа да коментира и затвори телефона.

Екип на Haskovo.net ще бъде тази вечер пред блока на ул. „Георги Кирков“, и ще ви информира за развитието на този случай.

Подробностите вижте в нашия видеорепортаж

Тодор Кръшков

P.s. По идея на наши читатели от форума издирихме банковата сметка на семейството. В нея те получават детските си. Всеки милосърден човек може да помогне на изпадналите в беда.

IBAN BG95BPBI79261079759801

SWIFT код BPBIBGSF

Юробанк

Славка Радкова Ангелова

Заповедта на кмета за изземване на жилището
Фактурата за последния платен наем - за март 2012 година
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини