От х:

Днес в x:

Пирогов проверява има ли нещо между ушите на хасковлии

Д-р Меджидиев преглеждаше уши, носове и проблемни гърла

В търсене на проблеми в носогърлените зони на хасковлии премина първият ден от визитата на шефа на клиника УНГ в софийската Пирогов, д-р Асен Меджидиев. Лекарят е специалист по заболявания на уши, нос, гърло, бронхи и прочие дихателни пътища. Днес той подложи на всестранно обследване цялото съдържание между ушите/и тях включително/ на 16 хасковски пациента. Още толкова са записани за преглед и утре. Асен Меджидиев има завидна репутация на специалист и професионалист по заболявания на УНГ, а като допълнителен бонус-изключително културно отношение към пациентите, обременени от сериозните си проблеми.

Сред групата на чакащите имаше най-вече такива които бяха получили противоречиви диагнози, със съответно различно лечение. Хората буквално сблъскваха авторитетите в преценката си чии съвети да следват. И естествено търсеха допълнително мнение, особено от специалист. Другият вид пациенти, бяха млади майки и татковци загрижени за здравето на децата си. Малката Василенка бе една от първите седнали на стола за прегледи, поради уголемена и възпалена трета сливица. За минути д-р Меджидиев реши дилемата-операция по изваждането на сливицата е неизбежна, вместо постоянното трошене на пари по лекарства и доктори. Заключение което повече разстрои загрижената майка, вместо любопитно ококореното дете.

Хасковлии подценяват здравето на ушите и доброто състояние на носа си, потвърди и днешният преглед. Специално за ушите, мнението на УНГ специалистите е, че хората „чуват“ проблемите им, когато ....престанат да чуват.

Софиянецът Асен Меджидиев е известен и с друго. Той е един от малцината в България, които могат да извършват така наречените Бронхоскопии. Първата такава в историята на хасковската болница ще бъде извършена днес следобед. В тази почти хирургическа манипулация, се прониква чрез специален апарат, Бронхоскоп, в гърлото и белите дробове. През окуляр се оглеждат дихателните пътища на пациента. При необходимост може да се извърши биопсия/вземане на тъканна проба/, а най-важното, особено за майките на малки деца-да се отстраняват външни тела попаднали в белите дробове.

Голямата цел е на манипулацията да се обучат и хасковските лекари, призна д-р Георги Недев временно изпълняващ длъжността завеждащ на УНГ-Хасково. При нужда от бронхоскопия досега, пациентите спешно бяха изпращани за Пловдив.

Г.Христов

Културното отношение на лекаря впечатли малката Василенка и загрижената и мама
Хасковлии обръщат внимание на проблемите си, чак когато те се задълбочат
Чакане имаше, но опашката вървеше бързо
Доктор Недев приготвя Бронхоскопа за показното на д-р Меджидиев
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    Радка Петкова
    0 0
    01:46, 17 сеп 2017
    Това рубрика в раздел хумор и сатира ли е?
Последни новини