От х:

Днес в x:

Ток убива на място работник в хасковския птицекомбинат

Никой от ръководството на фирмата не беше в комбината днес

Ток уби 40 годишен жител на село Маслиново, по време на работа в хасковският птцицекомбинат. Мъжът бил главният механик и електротехник на фирма "Градус", чиито халета за отглеждане на птици са част от бившия държавен птицекомбинат, по пътя за село Манастир. Опитът ни да получим информация на място се сблъска с факта, че управителят г-н Петър Червенков бил по работа в Стара Загора а именно починалият Митко Антонов Миланов, е бил втори в йерархията на фирмата, така че никой не можел да даде официална информация за инцидента.

Вчера около 13 часа, Митко, известен като Мечо, се качил да сменя изгоряла лампа в едно от халетата. Малко преди да я сглоби изпратил брат си Айдън, който също работил във фирмата, да изключи бушоните. Айдън изпълнил заръката, но при връщането си, заварил брат си паднал от стълбата и абсолютно бездиханен на пода. Извършената впоследствие аутопсия доказала, че Мечо е починал от токов удар. Явно е докоснал все още неизключената ел инсталация, разказват близки от Маслиново, където днес е погребението на мъжа.

Случаят е квалифициран като трудова злополука от хасковската полиция, като причината е ремонт по необезопасена ел.инсталация в халето. От хасковската инспекция по труда обаче заявиха, че още не могат да направят подобно заключение. При първоначалният оглед вчера, не било ясно дали Мечо е починал от ток или от падане от голяма височина. На всичко отгоре Мечо бил и с болно сърце. Заключенията на съдебният лекар д-р Еленски обаче е категорично-причина за смъртта е тока. Остава открит въпроса дали това е нещастие или трудова злополука.

Днес в Маслиново е погребението на мъжа. 40 годишният Митко Миланов оставя съпруга и две сирачета. 

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини