От х:

Днес в x:

Тестват ученици за СПИН на Свети Валентин

Анонимен и безплатен тест за СПИН могат да направят утре всички ученици в Хасково. Мобилният кабинет на Регионалната здравна инспекция ще отвори в 14.00 часа в Ученическите общежития. Инициативата е по случай празника на влюбените-Свети Валентин.

Кабинетът за анонимно и безплатно изследване на ХИВ в тукашната инспекция бе открит преди повече от две години. Адресът му на пл. Общински №2.

Утрешният празник ще бъде отбелязан с антиспин кампании в повечето хасковски училища. В Гимназията по туризъм, Езиковата гимназия, ПМГ, Финансово-стопанската и гимназията по механо и електротехника от клуб „Заедно“ ще оставят кутии за валентинки. Картичките ще бъдат раздадени заедно с презервативи след учебните часове. По всички централни улици доброволци ще подаряват кондоми и информационни материали за безопасна любов. Ръчно изработени сърчица, придружени с презервативи, ще бъдат раздавани в хасковски кафенета, където се събират тийнейджъри.

84 623 са се изследвали за СПИН през 2011 година. Официално регистрираните серопозитивни в страната са 1 486. От началото на 2012 година още 13 влизат в този списък. 10 от тях са мъже, три – жени.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини