От х:

Днес в x:

Училището започна при 15 градуса тази сутрин

18 градуса е температурата в училището в 12.00 часа

При 15 градуса температурата в класните стаи са започнали учебните часове в ОУ“Св. Климент Охридски“ тази сутрин, съобщиха източници на Haskovo.net. Това пътвърди и заместник-директорът на школото Атанаска Петкова. Спор наредбите на Регионалната здравна инспекция часовете трябва да се преустановяват при стойности под 18 градуса.

„Сутринта лично минах през всички стаи и проверих термометрите, показваха 15 градуса. Затова и намалихме часовете. Първите три бяха по 40 минути. След голямото междучасие, температурата не се бе вдигнала особено и занятията продължиха по 35 минути“., обясни Петкова.

Около 12.00 часа термометрите в училището вече показваха 18 градуса. Въпреки това децата стояха в класните стаи без да събличат якетата си. Някои не сваляха и качулките си.

Петкова допъли, че по време на дървената ваканция парното е било припалвано, но слабо, за да не замръзне.

Задължение на Регионалната здравна инспекция е да замерва температурите в класните стаи. Това обаче не се случва преди инспекторите да получат изричен сигнал от родители или от ръководството на училището, че в сградите  е много студено и е невъзможнонормалното протичане на учебните часове.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини