От х:

Днес в x:

Пожарна тегли закъсала линейка, пациент закъснява за диализа

10 от пациентите на Диализа са трайно настанени в болницата, поради лошите пътища

Линейка на хасковската Бърза помощ закъса в снега вчера в хасковският квартал Република и се наложи да бъде измъквана с кола на пожарната. Заради непочистените хасковските улици, инциденти като този не са изолирани, но засега се разминаваме със сериозни аварии по автомобилите, признаха от управлението на хасковските линейки. Огромното количесятво сняг обаче ограничава достъпа до половината град и реанимобилите стигат много трудно до адресите. Най-големи затруднения в това отношение предлагат пресечки на Бадема, Орфей, кв. Каменни. Много трудно проходими са ключови улици като Македония, Драгоман, Бузлуджа, Бяло Море, пресечки в кв Бадема, Република, Хисаря, Младежки хълм. Засега няма случай за необслужен пациент в града, но това се дължи и на пожарната, която оказва масирана помощ на „спешните“. В селата обаче положението е по-лошо. Линейка закъсала вчера сутринта в село Криво поле и се наложило да бъде спасявана от пожарната. Идентични ситуации имало в село Татарево, както и в тополовградското село Радовец.

Вчера пък пациент от Николово е трябвало да бъде откаран за хемодиализа в хасковската МБАЛ, но достъпа до него се е оказал невъзможен. Днес за селото е тръгнала линейка, направо с кола на пожарната. Човекът благополучно е доведен в болницата.

„Имаме 49 пациенти на Диализа, като 10 от тях са хоспитализирани, за да им се спести постоянното пътуване“ каза изпълнителният директор на областната болница д-р Славчо Близнаков. Проблемите с достъпа до диализата са с приоритет и се отстраняват своевременно.

Като цяло посетителите на болницата са намалели, хоспитализират се само тежките случаи. Заради тежката пътна обстановка, повечето хора с неизострени състояния си седят в къщи и изчакват времето да се оправи.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини