От х:

Днес в x:

Тир преобърна камион за опесъчаване, 35 см сняг в областта

Тировете бяха основните причинители на Катастрофи вчера

Товарен автомобил Волво поднесе и се обърна в крайпътна канавка до село Пясъчево община Симеоновград. Куриозното е че заради него се обърна и следващ го камион за опесъчаване на местната снегопочистваща фирма. В опит да избегне занасящият тир, водачът на камиона завил рязко, също поднесъл, и се озовал в канавката, „полегнал“ настрани. Пътят бил временно блокиран, до издърпването на двете машини от отдел Спасителна дейност към Пожарната.

Вчера тировете масово отбиваха по обходни маршрути за да избегнат наложената забрана за движение с товар повече от 10 тона. И масово предизвикваха катастрофи. Тир „Даф“ катастрофира край село Константиново общ. Симеоновград след като излязъл от Е-80 и тръгнал по селските пътища. Същата съдба сподели и товарен автомобил край хасковското село Александрово.

По същата причина днес рано сутринта закъса български Тир край свиленградското село Дрипчево.

Най сериозният инцидент вчера се е случил край комплекс Гергана до Харманли. Лек автомобил Тойота с гръцка регистрация се е преобърнала с 4-ма души в нея. Причината е заледеното пътно платно. За щастие няма пострадали.

Снеговалежите в областта са спрели, но има сериозни навявания на места. В общини Тополовград и Ивайловград и в северната част на областта, дебелината на снежната покривка е 35 сантиметра. В равните части на общините Харманли, Любимец и Свилевград снежната покривка е най-тънка-5-10 см. 

Остава ограничението за влизане на товарни автомобили през ГКПП „Капитан Андреево“ над 10 тона. Влезлите на територията на страната тирове, които са около 220-230, са отбити в определените паркинги, съобщават от кризисния щаб към областна администрация.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини