От х:

Днес в x:

Галимация на Е-80, три села останаха без ток

Бъркотията на Е-80 в района на 5-ти километър бе пълна

3 закъсали камиона на бряговският разклон блокираха за близо ½ часа международен път Е-80 в посока Харманли. От разклона за село Стамболийски до 5-ти километър имаше непрекъсната върволица от автомобили и тирове. Движението по пътната артерия се регулираше от полицията, които на порции пускаха автомобилите движещи се в обратна посока. Към 13.30 часа движението бе възстановено, след като закъсалите коли били отместени от пътя. През това време много тираджии се възползваха да сложат вериги. Още по обяд, областнвото пътно наложи задължително движение с вериги по Е-80 и по пътя Стара Загора, Димитровград, Хасково. Ограничението не стана ясно веднага на шофьорите, затова от пътното започнаха да отбиват тировете преди Харманли Автомобилите бяха „обувани“ и едва тогава потегляха. Това създаде поредното задръстване на международния път. „Средно на по един час все нещо става“ коментираха изнервени шофьори.

Междувременно стана ясно, че три села в димитровградска община останаха без ток. Електрозахранването било прекъснато в Ябълково, Скобелево и Сталево още в ранните часове на деня. Малко след обяд, Ябълково „светна“ в останалите села отстраняването на авариите продължава.

„Хасково не е от тежко засегнатите области. Там мрежата е сравнително незасегната от снега“ обясни Крум Косев, пресаташе на EVN. И да има проблеми, те са локални, допълни г-н Косев.

Г.Христов

Огромна опашка се изви на километри на изхода от Хасково
Изнервените шофьори опитваха странни маневри
Снегорини на пътното се опитваха да чистят в движение

Околовръстното бе на по-добър хал, но за сметка на това пътната настилка започна да залежда
Което не пречеше на самотна колоездачка да гълта километрите
...при това в добро настроение
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини