От х:

Днес в x:

Съдът пусна от ареста обвинения в корупция полицай

Полицаят Петър Петров в съда

Спипаният с 50 долара рушвет граничен полицай Петър Петров напуска следствения арест и остава под домашен. Това реши днес окръжният съд.

Прокуратурата поиска за униформения служител на Капитан Андреево постоянна мярка „задържане под стража“. Петър Петров бе заловен на 14 януари при акция на „Вътрешна сигурност“ в МВР с банкнота от 50 долара. Тя му била дадена от турския шофьор на автобус Мустафа Четникая, за да мине рейсът му без проблеми през пункта. Полицаят и друг път е получавал от същия водач пари, няколко пъти по 100 долара, стана ясно в съдебната зала. В средата на декември турчинът подал оплакване и ченгетата от отдел „Вътрешна сигурност“ поели случая. Те наблюдавали отблизо действията на полицая на пункта, използвали и СРС-та.

Според разследването Петър Петров дори поискал от турския шофьор „постоянна месечна заплата“ от 500 долара, да не подлага автобуса на щателен митнически и граничен контрол. Според прокуратурата не е изключено Петров да е искал пари и от други преминаващи през пункта.

Петър Петров е на 32 години, от Любимец. В „Гранична полиция“ работел от 12 години, но отскоро бил на пункта Капитан Андреево. Според съдията Красимир Димитров няма опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление. Също така в делото не се съдържали негативни данни за него, поради което отхвърли искането на прокуратурата и му определи мярка за неотклонение „домашен арест“.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини