От х:

Днес в x:

Хасковлии ще избират визията на града

Заместник-кметът Нели Станева и главният архитект Кремена Цонева (отляво надясно) обявиха новия проект

В каква икономическа и социална посока ще поеме Хасково до 2020 година, ще решат гражданите. Те ще могат да предлагат своите идеи за изграждането на общата визия на града. Иновативните предложения ще бъдат обсъждани на срещите на вече сформирана работна група към общината и на предстоящи публични обсъждания. Одобрените ще бъдат включени в плана за развитие на града, който предстои да бъде изготвен. Идеи могат да се споделят и на имейла на общината.

Това обяви на брифинг заместник-кмета Нели Станева. Тя представи проекта на общината „Подкрепа за интегрирани планове на градското възстановяване и развитие“, който е на стойност 498 480 лева. 85 процента са предоставени от Европейския фонд, 10 процента – от Националния бюджет, 5 процента – от кметството. Проектът е стартирал на 23.06 2011 и ще завърши през 23.06. 2013 година. В този период трябва да бъде изготвен интегриран план за градско развитие, който има амбицията да реши икономическите, природните и социални проблеми в Хасково.

Ръководител на работна група, която ще съдейства на фирмата, която ще спечели обществената поръчка за изработването на интегрирания план, е главният архитект на общината Кремена Цонева. Подобряване на инфраструктурата и на комуналните услуги, екологичен транспорт, развитие на бизнеса, културата и туризма са малка част от сферите, които ще залегнат в проекта за градско възстановяване, каза още Нели Станева. Тя допълни, че по проекта ще бъде изготвен подробен устройствен план и ще бъде изработена оценка за въздействие на околната среда.

Интегрираният план трябва да е готов през юли 2013 година.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини