От х:

Днес в x:

Димитровградчанин замръзна в Чепеларе. Хотелите си искат пушачите. Преглед на регионалния печат

Жертвите на студа, иманяри, цената на водата и нуждата от тоалетна вълнува вестник "Новинар юг".

"Димитровградчанин замръзна в Чепеларе" съобщава във водещо заглавие вестникът. 75- годишен турист от бригадирския град е намерен мъртъв в бунгало на долната лифтова станция в Чепеларе, в събота. По тялото на жертавта няма открити следи от насилие.

"Удариха иманярско депо в Черноконево" водещо на стр. 3-та. По информация от МВР, иманярска група се занимавала с незаконни разкопки край селата Черноконево, Великан и гр. Меричлери община Димитровград. Тартор на групата е 33 годишният Мартин Митев, който е задържан. В него са намерени 42 бронзови антични монети, 14 накита, златни фибули, 7 римски денария от преди новата ера, дравно въоръжение. 4-членната група е била въоръжена с металотърсачи, скенер, патрони, пушка, че и заглушител за малокалибрено флоберково оръжие.

Археолозите могат да завиждат на иманярите за доброто оборудване. От друга страна, всеки известен археолог е бивш иманяр. Справка-Шлиман.

"Заключено WC мъчи пътници в автогара"-водещо на стр. 2. Тоалетната на автогарата се заключвала в 19.30 часа и после чакащите нямало къде да ходят по нужда. Достъпни им били заведенията в района, но те затваряли след 22 часа. После -зор до сутринта, алармира вестника.

"Скъпата вода-след седмица". Второ поредно водещо заглавие за цената на водата, около 10-на дни след придобиване публичност на проблема. Съдържанието-водата отложена за след седмица, по неизвестни причини. ВиК -Хасково иска 3 лв на кубик от абонатите си, неясно колко ще даде ДКЕВР. Сега цената на кубика е 2.32 лв.


"Подсилват Литекс с харманлийски допинг". Допингът се състои в треньора на шампиона на България. Това е харманлийската гордост Христо Стоичков. Литекс води зимната си подготовка в Свиленград, на местния стадион Колодрума.

Тютюнопушенето, бюрокрацията, състоянието на яз. Ивайловград и изгорели коли след съседски скандали, интересуват вестник "Хасковска Марица".

"Хотелиери в Хасково скочиха срещу забраната за пушене"-чело. Пълната забрана за пушене на обществени места влиза в сила от 1-ви юли тази година. Ресторантьорите се примириха, но хотелиерите се разбунтуваха. Няма начин в клуб, пиано бар или дискотека да не се пуши. Хотелиерите ще искат забраната да бъде въведена не по-рано от 2013-та година. Бизнесът ще провежда национална среща по проблема в Хасково, в събота от 11.30 часа, информира местният хотелиер Стойчо Ганашев.

"Ивайловград прелива, няма опасност от наводнения"-заглавие над главата. Всеки път когато водите надвишават максималните 160 млн кубически метра вода на яз. Ивайловград, се предприема изпускане на водите в река Арда. Вчера на място е била гръцка делегация, която се убедила, че всичко върви по план и няма риск за гръцко, където навлиза реката. Преливането е заради дъждовете, но няма опасност от наводнения, категорични са всички. С което става неясна необходимостта от новината. И Асуанският язовир прелива. Няма опасност от наводнение. В България.

"Отложиха решението за новата цена на водата"", по болната тема с новата цена на хасковската вода. Това вероятно е единственият продукт в света, който колкото е по негоден за употреба, толкова по-скъп става.

"Горя колата на съседка след пенсионерски скандал". Възрастна жена тръгнала с мъжа си за поклонение на гробищата. Внимателно почистила мястото за паркиране пред блока. На връщане заварила там колата на съсед. Поискала да я махне, защото все пак не той разчистил мястото за паркиране. Той отказал и обещал, че ще ги "оправи". Малко по-късно пламва скромното Пежо на двойката пенсионери. Това е версията на потърпевшите.

"Сринаха ми бизнеса в България"-водещо на стр. втора. Турският бизнесмен Мустафа Кърджалъ, се оплаква, че заради тенденциозно отношение на отдел "Миграция" към МВР, му фалирал бизнесът в България, с който изхранвал десетки български семейства. Мустафа развивал от 7 години бизнес у нас и неизменно се сблъсквал с трудности от страна на българската бюрокрация и лично от директора на отдел "Миграция". Много го били проверявали. Проверките обаче установяват, че лицето не отговаря на изискванията, за да получи статут на продължително пребиваващ у нас, контрира шефът на "Миграция" Георги |Петров. Много от уж десетки наетите работници не знаели, че работят за г-н Кърджалъ. Остава мистерия и факта, защото самият Мустафа Кърджалъ не е поискал статут на продължително пребиваващ у нас, когато влязъл в България да развива бизнес. Такъв статут щеше да му осигури достъп до цяла Европа без такси за визи и т.н.

"Военни откриха с марш новата учебна година". Военните също учат, но започват от януари, а не от 15-ти септември.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини