От х:

Днес в x:

Пробваха да взривят кенанско семейство, отиде им само колата

Подпаленото Рено е само на метри от вилата

Опит за предизвикване на газова експлозия с опустошителни последици, предприе неизвестен извършител около 2 часа тази сутрин. Тогава внезапно пламва автомобил Рено Клио, паркирано пред вила на Кенана, малко след разклона за ресторант Фантазия. Лумването на огъня е съпроводено с експлозия. Комшии и собственик помислили, че това е газовата бутилка на колата колата, но всъщност се оказала 10 литрова туба с бензин, с която возилото било обилно полято. Остатъци от тубата бяха прибрани тази сутрин от хасковските криминалисти.

Най-късметлийското в случая е, че буйният огън не е взривил 30 литровата газова бутилка, която според съпругата на собственика, Стела, е била пълна до горе. Задействалите се предпазни клапи и отлични защити на уреда, предотвратил взрива, макар според пожарникари продължително излагане на газова бутилка на силен огън, почти сигурно я обрича на гръмване. Колата бе паркирана на 6-7 метра от вилата, в която живеело семейството на Боян Бинчев. Постройката със сигурност е щяла да бъде засегната.

37 год собственик на колата Боян Бинчев, е офис техник във фирма Контракс. Живее мирно и спокойно с жена си Стела и сина си Илиян във вилата на Кенана. По думите на съседи, семейството няма никакви спорове с никого. „Не дължим пари на никого, нито пък имаме неуредени отношения с някой. Колата няма Каско“ свидетелства Стела. Видимо притеснената млада жена помоли да не я снимаме, макар любезно да отдели няколко минути за обяснения на студа. Сподели, че най-много и е мъчно за детето, чиито пари били изгорели в автомобила. „Събираше си парички за мотопед. На 12 години е, обещахме да му купим като стане на 14“ обясни разстроената майка.

Г.Христов

Опожарената кола предизвика любопитството на съседите
Газовата бутилка била пълна, но не гръмнала
Иначе вътре всичко е изгоряло

Според разследващите, колата е полята цялата с бензин, включително и покрива
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини