От х:

Днес в x:

Слагат противопожарни датчици в болницата. 31-годишна баба роди седмо. Преглед на регионалния печат

Датчици срещу пожари ще бъдат монтирани в хасковската болница, пише във водещ материал на първа страница „Новинар юг”. Това става след инцидента в ортопедията миналия ден, при който едва не загина възрастен мъж, който заспал в леглото си с цигара в ръка. Иначе противопожарните системи в здравното заведение са изрядни, уверяват от пожарната. Те били правили три проверки на МБАЛ.

31-годишна баба роди седмо, пише в друг акцент на първа страница. Минка Матева от Харманли родила последното бебе за 2011-а, което е нейната седма рожба. Тя има 18-годишен син и внуче, както впрочем и два аборта.

Шофьор уби мъж край границата и избяга, заглавие над главата в броя. Дописката е водеща на трета страница. 57-годишният Григор Тодоров от Капитан Андреево бил влачен от камион на международния път. Загиналият прекалявал с алкохола. Виновният шофьор все още не е открит. Според разследващите той може и да не е разбрал, че е блъснал човек.

Роми се топлят със санитарна сеч, акцент от 2-ра. Темата е вчерашното кастрене на дърветата в Узунджово.

Неосигурени изядоха едно отделение, водещо заглавие на 2 страница. Според ръководството на хасковската болница димитровградските колеги им прехвърляли за лечение неосигурени пациенти. За една година те били 1800, а средствата за тях ударили 180 000 лева, колкото да се оборудва цяло ново отделение, по думите на шефа на болницата д-р Близнаков. Димитровградският му колега д-р Здравко Наков отхвърля обвиненията. Той казва, че се борят за всеки пациент, стига да имат клинична пътека за него. В противен случай обаче нямат право да го лекуват.

Ромео поиска ръката на Боряна от билборд, друго заглавие от 2-ра. Романтичното послание било ситуирано срещу бирената фабрика и се вижда на влизане в Хасково от Димитровград.

Близнаков взима Боспатчиева, пише още в броя. Бившата шефка на димитровградската болница поема новия приемен портал в хасковската. Става дума за спешния кабинет в който ще има още хирург и терапевт, както и необходимото оборудване за спешни изследвания.

Трима нови на Ямача, акцент от спортната страница. Новите попълнения в „Хасково-2” ще са Делчо Стоилов, Недялко Хубенов и Христо Запрянов, твърди изданието.

Не ни щат в Шенген, защото не пазим интелектуалната собственост, твърди в интервю за вестника димитровградският съдия Петър Петров. Наскоро той представи книгата си, посветена на същия проблем.

44 средищни училища от областта с пари от ЕС, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е разработена на цялата 4 страница. Парите са за издръжка на полуинтернатните групи и се дават само за средищните школа, които са половината от всичките.

Затварят бензиностанциите по селата, водещо на първа страница. Малките търговци на горива не могат да заделят пари за задължителните нивомери, около 20 бона на обект, и се опасяват от фалити и затваряне. В областта има 280 бензиностанции. Колко от тях ще оцелеят, ще стане ясно след проверките на НАП през април.

Пиле и гъбена чорба за старта на трапезарията, акцент със снимка от първа страница. Става дума за трапезарията за бедни, която от вчера отново работи в стола на СОУ „Паисий Хилендарски”.

Правят пречиствателна станция в Боян Ботево, водещо на 2-ра. Тя ще се изгражда по проект за трансгранично сътрудничество с Турция.

Откриха трупа на 57-годишен, влачен от кола, водещо на 3-а.

ХАС реши: Диана Овчарова е кметът на Ивайловград. Загубилият изборите Стефан Танев обжалвал резултатите, но съдът потвърдил решението на общинската избирателна комисия.

Върховете на българския спорт през 2011 година, обзорен материал на 5 страница.

Блатечки разиграва театър в театъра, водещо на 8 страница. Премиерата на спектакъла, режисиран от известния актьор, е на 15 януари.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини