От х:

Днес в x:

Отварят телефон за жалби от калпави превозвачи

През зимният сезон и по празниците, нарушернията се увеличават

Телефон, на който незабавно може да се оплачете от лицензирани превозвачи, за нередности по време на пътуването си, откриха от държавната авто инспекция. На номер 02 940 9400 може да сигнализирате за техническа неизправност, грубо отношение от шофьора, липса на парно в автобуса или влака, нерегламентиран товар, правостоящи пътници или нередности с билета ви. Позвъняванията се таксуват на цената на един градски разговор.

Засилен контрол по гари, автогари и превозвачи стартира държавната автоинспекция за коледните и новогодишни празници.Проверява се абсолютно всичко - от реда при издаването на билетите до техническата изправност на автомобилите и времето за почивка на шофьорите. Депешата е спусната лично от транспортният министър Ивайлов Московски и засяга цялата страна. Засега на територията на област Хасково няма открити нарушения, но увеличаването на пътнико-потока по празниците е предпоставка за това, коментираха от ДАИ-Хасково.

За контролът над превозвачите по време на коледните и новогодишни празници и вашите права, като клиенти, вижте нашия видеорепортаж

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини