От х:

Днес в x:

Най-опасните хасковски кръстовища: 41 катастрофи - 21 ранени

Обичайна гледка на Раковски-Дунав

Преди 2 дни на бул. Раковски се разигра характерна хасковска картинка. Около 17 часа, засилен автомобил, не успя да влезе добре в кръстовището на Веспрем и се заби в половин метровия бордюр на кръговото. Колата му подскочи във въздуха и след като по чудо не се обърна по таван, се приземи на гумите си, но вече на улица Ком. За щастие нямаше пострадали, освен колата, която бе с помляна предница. Случаят не бе отразен, но обяснението бе запомнено - тези калпави хасковски кръстовища!

Хасковските кръстовища наистина са брутални към местните шофьори, подкрепя и справка от КАТ. На градските кръстовища са станали 109 от общо 326 тежки катастрофи от началото на годината до сега. Или точно 1/3 от всички ПТП-та. Статистиката е само за Хасково-град.

Няколко кръстовища рязко се открояват. Те са истински капани за стари и млади шофьори. Така че, на вниманието на хасковлии и техните гости:

С 11 пътно транспортни произшествия, безспорен №1е кръстовището на Раковски и Дунав, така наречения „Космос“. В катастрофи там са били ранени и 3-ма души. Според катаджии обаче, на мястото е имало поне 3 пъти ! повече ПТП-та, макар и по-леки. Част от тях не са отразени заради закон от тази година, който позволява при липса на пострадал човек, водачите да сключат двустранен договор и да се оправят без КАТ. Разбира се не трябва да бъде нанесена щета на друго лице или общината/мантинели, лампи, стълбове/.

№2 по инциденти е кръстовището с най-добра видимост във всички посоки- Бул. Васил Левски и бул.Съединение. Поне 14 шофьори са се ударили в 7 катастрофи. За щастие няма нито един пострадал, може би и заради липсата на активен пешеходен трафик.

№3 обаче компенсира това. Кръстовището между булевард България и Съединение/зеленчуковия пазар/ е ранило 6 души, в 6 ПТП-та. Според закоравели шофьори и авто-инструктори това е най-безумно регулираното хасковско кръстовище. Трябва да си местен за да знаеш кога и на кой даваш предимство и колко чакаш като застанеш в средата на кръстовището. По двете най-натоварени хасковски артерии обаче не карат само местни

Абсолютно същото съотношение катастрофа/пострадал има и на кръстовището на ул. Кирил и Методий и Дунав. На №4 в класацията има-4 катастрофи с 4-ма ранени. И една перманентно събаряна тухлена ограда, която от три месеца кротко си стои все разрушена. Няма смисъл да се вдига пак.

№5. Ул. Дунав продължава и се пресича с Георги Кирков, където е другата арена за унищожение на коли. 5 тежки катастрофи, за щастие със само един пострадал.

№6 е кръстовището за което най-трудно ще се сетите, макар да на второ място по пострадали. Цели 5-ма души са били ранени, някои тежко, на пресечката на бул. Раковски с бул. Васил Левски. Това е малката уличка по която се отклонява тролея от бул Раковски, при качването към детелината на изхода на Хасково.

Наскоро там един мерцедес се заби в голф, а водачът даде най-чистосърдечното обяснение за виновен : забравих да спра. Тревожното е, че 5-мата ранени там са само от три катастрофи- явно това е най-кървавото място по улиците на Хасково.

№7 в своеобразния Топ 7, е кръстовището на ул. Бенковски и ул. Мадара. Там са станали 5 ПТП-та с двама пострадали.

На почти всички хасковски кръстовища са ставали катастрофи, допълниха от полицията, но акцентираха върху положителното: Нито един убит през годината. Като цяло, броя на ПТП-тата в града също намалява. Кръстовищата обаче остават, което е гаранцията, че намалянето няма да бъде сериозно.

Г.Христов

Често има и ранени
И пак Раковски-Дунав
Характерна гледка за хасковско кръстовище-в счуая на Кърджалийска с Гюмюрджина
На Васил Левски и Съединение колите завършват така
Откъдето минава ул Дунав винаги има проблеми. В случая на пресечката с бул. Васил Левски"
Многострадалната ограда на Кирил и Методий и Дунав
На България и Съединение са най-многото пострадали в катастрофи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини