От х:

Днес в x:

Преместиха линейките на по-широко, слагат електронна бариера в МБАЛ

Линейките вече имат обширен паркинг

Хасковските линейки вече са със самостоятелна сграда с двойно по-голяма квадратура, видя Haskovo.net. Традиционното място на реаномобилите бе до сградата на администрацията. В момента те са преместени в сграда зад бунгалата на Онкодиспансера. Отпуснатите им помещения са 370 квадрата, след като досега парамедиците се тъпчеха на 140 квадрата. Администрацията и Call-центъра си остават на старите мяста-зад Медицинският център. В освободеното крило на сградата пък ще се изградят спешни кабинети по ортопедия и хирургия. Там вече функционира детски спешен кабинет.

Една смяна на линейките включва 4-ма шофьори, 3-ма фелдшери, 1 медсестра и 1 доктор. В момента за всяка група има самостоятелни новоремонтирани помещения с ПВЦ-дограми. Широкият паркинг пред бившата парна централа на болницата пък предлага достатъчно място за 6-те автомобила.

Засега обаче входът през който ще излизат линейките, към бул „Васил Левски“ се заключва след 5 часа. Мобилните екипи трябва да въртят по алеите пред Детско и Хирургия и да излизат от старото място. „До дни монтираме електронна бариера, който дистанционно ще бъде вдигана от шофьорите на линейките“ обясни проблема д-р Близнаков. Забавянето станало защото нито една хасковска фирма не пожелала да се захване с поръчката. Накрая се навила софийска фирма, която ще свърши това за скромната сума от 3 хил лева. Преустройството ще направи функционален втория вход на болницата и може би ще спести щатът за физическа охрана.

Г. Христов

Прясно боядисаната сграда прие спешните екипи
Помещения за поичвка
Директорът д-р Близнаков показва какво ще се случва на старото място
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини