От х:

Днес в x:

Данъчните взимат на прицел студентите и празника им

Данъчните ще инспектират студентите и празника им

Отчитането на приходите от продажби по време на студентския празник в Хасково ще проверяват инспектори от НАП. Набелязани са ресторанти и дискотеки, които са предпочитани от младежите и в които се очаква да има засилено студентско присъствие на 8-ми декември.

Инспекторите ще правят открито наблюдение. Тоест, ще се легитимират пред търговците и за известно време ще наблюдават отчитането на кувертите и на консумираните напитки. Събраните данни обаче ще се анализират и сравняват с предходни и следващи периоди, за да се види има ли в някои от обектите драстични отклонения в отчетените приходи.

Ако заведение бъде хванато, че не издава фискални бонове на клиентите си, то ще бъде предсрочно свързано с он-лайн системата на НАП. Дистанционната връзка между приходната агенция и търговците, които отчитат плащания с касови апарати, става задължителна след края на месец март 2012 година. По-ранното й осигуряване обаче е един вид „санкция” за некоректните заведения.

Освен издаването на касови бележки, инспекторите от НАП ще проверяват и дали се спазва осигурителното законодателство – на колко часов работен ден се осигуряват наетите лица, какво е реалното време на тяхната заетост и внасят ли се в срок задължителните им осигуровки.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини