От х:

Днес в x:

Отстраняват окръжния прокурор на Хасково?

Иван Ванчев

Главният прокурор Борис Велчев е внесъл предложение за налагане на дисциплинарно наказание "уволнение" на окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев, съобщи "Правен свят", позовавайки се на свои източници от Съдебната палата.

Според изданието в предложението си Велчев е написал, че Ванчев е уронил престижа на съдебната власт.

Очаква се утре Висшият съдебен съвет да образува дисциплинарно производство срещу Ванчев и да избере тричленния дисциплинарен състав.

Иван Ванчев бе избран от ВСС за административен ръководител на Хасковската окръжна прокуратура през лятото на 2009 година. Това е неговият втори мандат като шеф.

Слухът за отстраняването на окръжния прокурор Иван Ванчев витае от няколко дни из коридорите на хасковската съдебна палата. Репортер на Haskovo.net получи потвърждение от няколко тукашни магистрати за предстоящ скандал, но никой не пожела да навлезе в подробности за какво точно става дума. По думите на някои от тях се отнася за нещо „доста лично, но недопустимо“. Според други пък става дума за интриги. Но не било редно точно те като колеги да коментират случая. На всичко отгоре били замесени и много други хора и скандалът можело да добие лавинообразен характер.

Иван Ванчев не вдигна телефона си, когато бе потърсен от репортер на Haskovo.net за коментар. От няколко дни той е в отпуск.

Допълнение: По-късно днес все пак успяхме да се свържем по телефона с окръжния прокурор Иван Ванчев. Той е в отпуск от понеделник, 14-ти, до 28 ноември. "Никой нищо не ми е казвал. Главният прокурор не ме е търсил, нито е разговарял с мен. Научавам от медиите за това негово предложение до Висшия съдебен съвет. Не съм го чел, нито съм запознат с мотивите в него", заяви за Haskovo.net Иван Ванчев.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини