От х:

Днес в x:

Керанов бетонира ГЕРБ в малкия Бизнесцентър. Преглед на регионалния печат

Керанов бетонира ГЕРБ в малкия Бизнесцентър, заглавие над главата в „Новинар юг”. Временният кмет на Хасково използва десетината дни власт, за да остави бойковите хора в офиса им, допълва подзаглавието. Сагата с клуба на управляващата партия започна още в края на миналата година, когато кметът Иванов отказа да поднови изтеклия договор за наем. Последваха редица съдебни дела, последното решение бе на върховния административен съд в полза на кмета и не подлежи на обжалване.

Петров: Иванов ще търси депутатски имунитет, анонс до главата на вестника, темата е водеща на 2 страница. На вчерашният брифинг областният шеф на ГЕРБ направи анализ на изборите и прогнозира, че до две години Георги Иванов ще търси спасение в парламента.

Таксиметровата война свърши, курсът пак 2 лв., друго заглавие от 2-ра. Става дума за Димитровград, където през септември избухна истинска война между таксиметровите фирми, които се цакаха със сваляне на цената. Дъмпингът стигна до левче на километър.

Ще работим с ГЕРБ за доброто на Димитровград, още една дописка от съседния на Хасково град. Изявлението е на коалиция „ДА за Димитровград”, които загубиха на балотажа от кандидата на ГЕРБ Иво Димов.

ГЕРБ натискал МВР-шеф да глоби Георги Иванов, заглавие с въпросителна накрая, водещо на 3-та. Става дума за неизпълнение на полицейско разпореждане от кмета Иванов по време на скандалите с мотопистата в края на август. Иванов получил глоба от 100 лева, която обжалва в съда.

Край Меричлери има гробница, висока 10 метра. Думите са на археолога Станислав Илиев, чийто екип започна разкопки на петте могили край градчето в края на септември. Интервюто е на 6 страница.

Георги Иванов се е устремил към парламента заради имунитета, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата на материала, водещ на 2 страница, е вчерашната пресконференция на ГЕРБ, а думите са на Иван Петров. Не може организираната престъпност да ти пази гърба, хора на Кънчо Маймуната бяха непрекъснато около секциите, възмущава се областният лидер на бойковите хора.

Десант на титуловани медици в Хасково този петък, акцент от първа страница в „Хасковска Марица”. В областната болница пристигат специалисти от „Токуда”, както и неврохирурзи със световно признание. Насрочени са операции за шестима пациенти.

Паянтова къща заплашва да рухне върху деца, акцент от 3 страница. Съборетината на ул. „Юрий Венелин” в Хасково може да погребе играещите край нея деца. Предписанията на различни комисии са без последствия, защото сградата имала няколко наследници, което не били единни по въпроса.

Селски кмет стана гербер, пише още в броя. Става дума за управника на Клокотница Евгений Трендафилов, който изявил желание да се присъедини към управляващите. Той спечели изборите в селото като кандидат на ДСБ.

Библиотеката и Архивът почетоха Бохема с изложба, друго заглавие от вестника. Експозицията е по повод 100 години от рождението и 30 години от смъртта на Делчо Василев, журналист, публицист и културен деятел, позабравен от родното Хасково.

Липса на перспективи гонят младите от Хасково, темата на 4 страница.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини