От х:

Днес в x:

Боклукът влезе в изборите. Служебен защитник за Иванов. Преглед на регионалния печат

"Вкараха и контейнерите в изборната агитация" пише вестник "Новинар юг". Жалба в този смисъл е пусната от регионалният управител на Титан Яна Маринова. На миналите избори, контейнерите тип бобър бяха оплепени със 7 сантиметров слой агитационни материали, практиката сега продължава въпреки че поставянето на плакати там е изрично забранено. Дори и заради това, че така не се вижда задължителният надпис на контейнера "тук не се пали огън" и фирмата която обслужва бобрите. За да се почисти един бобър, трябва да се чисти с телена четка и да се пребоядисат - разходи които никой няма да поеме-уточни г-жа Маринова.

По темата с предизборните плакати, "Хасковска Марица" добавя любопитен, но и обезпокоителен щрих. Агитационни материали били залепени върху знаци за движение в квартал Бадема. Снимки показват как два ключови знака в квартал Бадема са облепени с плакати на ДПС. Освен че е проява на изключително лош вкус, плакатите създават реална опасност за движението , особено за млади шофьори, които могат да пропуснат почти закритият от плакати знак. А става дума за знаци "стоп" и "пропусни движещите се с предимство".

Както се казва-резил!

Още теми от страниците на Новинар: "ПМГ на Хасково"-чело. Предизборно или не, хасковските депутати придвижиха за месеци прехвърлянето на сградата на ПМГ от държавата на общината. Истерията около това прехвърляне бе с чисто политически привкус на дадени и изпълнени/рядкост/ обещания. Засега депутатите от ГЕРБ Фани Христова, Иван Петров и Делян добрев са 2:0, след като още през лятото откриха обещания медицински колеж.

Сега тепърва община Хасково ще трябва да кандидатства по програми за енергийна ефективност, за да обнови сградния фонд на училището. Дано да е по-успешно от тази година, когато по проекти бяха усвоени само около 400 хиляди лева за цялата община. За справка-Любимец за едничката си гимназия, усвои 1 млн и 200 хиляди лева.

"Заличиха съветничка, живеела в Испания" Това е Пламена Костова от "Гергьовден"

"25 тона лепило се обърна на магистралата" Турска цистерна с лепило катастрофира на 2 км от Харманли завчера. БМВ катастрофира в канавка и баби се удариха с трабант, са темите, за които информира статията.

"Предявяват делото за Черния Великден" До 26-ти октомври, делото се внася в съда. Идният вторник, обвиняемият за смърта на 6 деца Данаил Георгиев ще бъде запознат със събраните факти от обвинението.

"Служебен защитник слага край на сагата БИЛЛА днес", водещо в "Хасковска Марица". Ако адвокатът на кмета Розалеина Апостолова пак не дойде поради "неотложни ангажименти" някъде си, ще бъде назначен служебен защитник на кмета. Той ще завърши делото БИЛЛА, по което остава само едно заседание на което да се произнесе присъдата. Юристът ще чака в "стенд бай режим" и ако адвокатът не дойде, влиза "от тъча" както се изразява "Марица".

По казусът БИЛЛА подсъдим е Георги Иванов с обвинение в умишлена безстопанственост, с която нанесъл щети на общината в размер на 113 хиляди лева. Това са лихви към БИЛЛА по невърнати навреме пари , преведени от веригата за пропадналото строителство на хипермаркет в Хасково. Иванов, от своя страна твърди че нямал пари в бюджета за да си плати дълга към австрийската верига, припомня казуса вестника. И припомня още, че завършването на делото се отлага вече цяла година. На два пъти се разболя Георги Иванов, веднъж болен легна съдията Росен Русев. Само адвокатката Розалина Апостолова микроби не я ловят, но на три пъти дамата се оказа неотложно търсена навсякъде другаде само не и в Хасковския съд.

"ДАИ и КАТ глобяват масово" Обект на проверката са камионите. От 170 проверени, 80 са с актове

"Небивал ръст в продажбите на Чудо", отчитат магазините в града. Хората които се топлят на твърдо гориво се увеличават. Въздухът на Хасково става още по мръсен, според вестника.

"Дадоха ПМГ на общината, сградата плаче за ремонт" чело. Новият собственик и старият стопанин спешно търсят пари за ремонт.

"Искат клиника за изпаднали в будна кома". Гражданско сдружение прави регистър на хората в будна кома в България. По статистика те са 500, като само в нашия регион има три случая. Няма болница която има клинична пътека за изпаднали в будна кома, няма и обучени специалисти които да се грижат за тях. Ще се осъществява кампания с есемеси за набиране на средства за подобна клиника. В София пък благотворително се събират пари за център за рехабилитация на хора в будна кома.

Нищо интересно на спортните страници.

Това бе накратко днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини