От х:

Днес в x:

Семейството на кмета прилапа 2 дка в идеален център. Преглед на регионалния печат

"Тъщата на Георги Иванов и Джона прилапаха паркинга срещу Изчислителния". Разследването е на "Хасковска Марица", а комбинацията по прилапването е направо учебникарска. Но първо фактите. От 10-ти май 2011-та година, апепитният имот от 2 дка преминава от ръцете на фирма "Алекса" в активите на фирма  "Арес 2002", собственост на Иван Георгиев Петров-Джона и Искра Захариева-тъща на управляващият Хасково три мандата Георги Иванов. 77 годишната пенсионерка и Джона се сдобиват с апетитният парцел срещу сумата от 150 хиляди лева. Както посочва "Хасковска Марица"-все едно са ударили 6-ца от тотото. Тяхната фирма вече контролира паркинг с  60 места на пъпа на центъра плюс централният офис на "М-Тел", който по неофициална информация плаща около 5 хил лв месечен наем. Нелоши приходи само от рентиерство.

Малцина помнят, че само преди 7 години, целият имот бе абсолютна собственост на общината, тоест на  гражданите. Тогава по схемата публично частно партньорство, общината отстъпва право на строеж на фирма Алекса с уговорката да има 20% собственост върху бъдещите обекти. Оценител изчислява, че целия парцел струва 150 хиляди лева, а делът на общината /20%/-32 хиляди.  На практика се отваря вратичка 2 дка в идеален център да бъдат продадени на частник за 32 хиляди лева, както и става. През юли 2004-та кметът Иванов вкарва докладна общината да се лиши от своя дял за да закърпи бюджета. Яростната съпротива на тогавашните съветници Петър Хаджиев и Димитър Шалапатов провалят сделката, но само няколко месеца по-късно, през септември, докладната отново е вкарана в общинският съвет. И в двата случая вносител е екогласникът Емил Георгиев. В крайна сметка, с гласовете на БСП докладната минава и фирма "Алекса" поема пълен контрол над имота. До 2011-та когато срещу 150 хиляди лева го продава на кметското семейство.

Още теми от страниците.

"Гимназисти катастрофират след употреба на алкохол". Катастрофите са компютърна симулация, а алкохолното съдържание в кръвта е симулирано с алкохолни очила, които имитират възприятията на човек пил алкохол до 1 промил и над 1.2 промила. Нагледният урок бе в Механото и бе изнесен от сдружение "Отворена младеж". Както отбеляза един ученик-ако държавата раздаде безплатно на шофьорите такива очила, ПТП-тата по българските пътища ще намалеят поне 5 пъти. Оказва се, че на 1 промил, за обикновеният човек е трудно да уцели ръката на събеседник за ръкостискане.Не осъзнаваме промяната в рефлексите си докато пием, защото организма се адаптира. Когато се поставят очилата обаче, разликата между нормалното и пияно състояние е видна и...огромна, твърдят организаторите от "Отворена младеж"

"Пращат деца в риск в кризисен център". Братчето и сестричетата на Гюлнар Асенова, която бе пребита жестоко от пияния си баща в Харманли, ще бъдат настанени в кризисен център в Пловдив. Социалните постановиха те да бъдат изведени от семейството си и настанени в Дом, но хасковският "Асен Златаров" е претъпкан. Само най-малкото дете-3 год момиченце остава в Хасково и е настанено в дом "Надежда". Гюлнар още е в хирургичното отделение на хасковската МБАЛ.

"Хиляди съдби-във WC-то на ТЕЛК" чело на "Новинар юг". Папките с "досиетата" на всички чакащи решение на трудово-експертната лекарска комисия /ТЕЛК/ са толкова много, че са складирани чак и в служебната тоалетна и баня на комисията. Напливът станал огромен след 2000-та година.

Тогава законът позволил на всички пенсионери да минат през ТЕЛК и ако получат втора категория, взимат допълнително 1/4 от минималната работна заплата. Оттогава вместо норматива от 2400 пациенти годишно, ТЕЛК-а преглежда по 5000 души.

"Арестуваха Куция с дрога за 14 бона" Криминалисти арустуваха Йордан Николов по прякор Куция след мащабна акция, резултат от двумесечна разработка. В дома му на ул. Дунав бяха конфискувани канабис и амфетамин на обща стойност 14 хил лв. Дилърът ползвал за прикритие на сделките си 11-годишният си син. По време на обиска дори го накарал да хвърли торбата с отпадъците, в която както се оказало впоследствие била скрита част от дрогата. Намерените наркотици са за 2 500 дози!

"Узунов съди Левски за Иса". Президентът на бившия ФК "Хасково" Здравко Узунов ще съди Тодор Батков за неизплатени 20% от трансфер на Исмаил Иса в турски отбор. Бившият хасковски футболист навремето бе продаден на Левски с клауза в договора за процент от трансфера му чужбина. Той вече е факт срещу сумата от 190 хил евро. Процентът обаче /38 хил евро/ никакъв го няма и затова левскарят Узунов ще съди Левски  до дупка.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини