От х:

Днес в x:

Гласуваха 117 000 лв за Кожно-венерическия център

Д-р Веска Василева

Със 117 000 лева ще бъде подпомогната дейността на Центъра за кожно венерически заволавания в Хасково. Това реши местният парламент на последното си заседание днес. Докладната записка от д-р Марио Янакиев бе приета с 32 гласа „За“, 1- „Против“ и 1 въздържал се.

Кожно-венерическият дипансер бе под реалната опастност да фалира. Шефката на центъра д-р Веска Василева аргументира пред съветниците крещящата нужда от средства за лечение.

Здравната каса плаща по 7 000 лева месечно, независимо колко пациенти приемаме. За цялата година Министерствота на образованието отпуска 9 000 лева за диспансерни наблюдения. Не сме платили парното за миналата година, а сметката е 20 000 лева. Ако не се издължим, ще стоим на студено тази зима, обясни емоционално д-р Василева.

Тя допълни, че са преприели крути мерки, за да спестят средства, но това не е помогнало да спасят центъра и за това се обръщат за помощ към общината.

Намалихме леглата от 25 на 10, плащаме по-малко средства за лекарства. Персоналът е силно редуциран, 8 щата са закрити, част от персонала е на договор за 4-часов работен ден, каза още шефката.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини