От х:

Днес в x:

Синоптици в съда за парите на „Марчела”. Преглед на регионалния печат

Ден по ден мерят могла ли е „Марчела” да асфалтира, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Метеоролозите трябва да представят справка по дни за времето от 2005-а до 2008 година, за да могат съдиите да преценят дали фирмата е могла да полага асфалт по улиците на Хасково. Според становището на агенция „Пътна инфраструктура” това не може да се прави при температури по-ниски от минус 5 и над 35 градуса.

Стефан Димитров избра бизнеса пред втория мандат, акцент над главата на вестника. Дописката е водеща на втора страница. Запитан дали му е оказван натиск да не се кандидатира, кметът на Димитровград отговоря, че напротив – оказван му е натиск да се кандидатира. Градоначалникът има предвид групата във Фейсбук за втори негов мандат.

Извадиха миньор, сбъркал брода след 2 ракии, друг акцент от 1-ва. Тялото на 53-годишния Йордан Димитров бе извадено вчера от Марица. Мъжът отишъл на гости в Ябълково през реката, но на връщане нагазил в дълбокото и се удавил.

Янев смени Младежкия с ПМГ, заглавие от 2-ра. Бившият експерт по български език и литература, който през последните няколко години бе директор на Младежкия център, се връща към учителската професия.

Съдят баща и щерка, напсували гранични ченгета, чело на 3-та. Гастарбайтерите си изтървали нервите на пункта Капитан Андреево заради опашката и се нахвърлили върху униформените. Били задържани и отведени пред съда, който им наложил глоби – 300 лева за бащата и 100 лв. за щерката.

Стефани Стоева с 3 златни от балканиадата по бадминтон в Турция, водещо на спортната страница. Хасковлийката не загубила нито един мач и така допринесла за медала на българския отбор.

България да стане като Добрич, очерк за земеделеца Делчо Камов, който дели времето си между Абърдийн, Шотландия, и Крепост, Димитровградско.

Кола за 300 лв. става като нова срещу 3 бона, заглавие на интервю с шефа на ретро клуба в Хасково Румен Георгиев.

Директори пестят от психолози, самоубийствата при деца зачестяват, анонс над главата в „Хасковска Марица”. На темата е отделена цялата 4 страница. 11 646 българи са се самоубили за периода от 2000-та до 2010 година, показва мрачната статистика. Най-младият самоубиец е едва на 8 години, допълва изданието.

Безводие мори Спахиево, чешмите сухи от седмица, чело на първа страница. Жителите на селото правят подписка до ВиК Хасково. Оттам пък обясняват сушата със скорошна авария, както и с други проблеми по мрежата.

„Български език за 9 клас на „Д-р Ив. Богоров” – в коша, чело на втора страница. Учебникът на това издателство не бил одобрен от МОМН, обаче се продава в интернет. Хаосът с учебниците всяка година в навечерието на 15 септември излиза на преден план, решение няма.

Със 117 000 лева спасяват Кожното, друго загавие от страницата. Постоянната комисия по здравеопазване е подкрепила предложението на д-р Марио Янакиев общината да подпомогне диспансера. Гласуването ще е на сесията в петък.

Синоптична справка решава делото на „Марчела” срещу общината, чело на 3-та.

Марица върна удавник, издирван 3 денонощия, дописка за трагичния случай с бившия миньор от Великан.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини