От х:

Днес в x:

Дядо Николай: Кмете Иванов, покай се! Преглед на регионалния печат

Дядо Николай: Кмете Иванов, покай се! Челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Призивът към градоначалника на Хасково бил отправен вчера в Черноконево. Владиката присъствал на поклонението пред жертвите от неравна битка с османлиите през 1877 г. Възмущението на митрополит Николай идва заради църквите, превърнати в магазини за сувенири.

Булдозер и за 603.5 кв. м незаконен корт на Баневи, акцент над главата на вестника. Темата е водеща на 2-ра. Административният съд е отхвърлил жалбата на бащата на Николай Банев срещу решението на РДНСК и булодозерите ще влязат в имота край село Сираково.

Младеж ограби с нож магазин, водещо на 3-та. 20-годишният Недко Маринов е арестуван, след като обрал магазин на паркинг „Изворът на Белоногата”.

Иван от Хасково изкара само половината рали, акцент от спортната страница. Темата на материала е ралито в „Орфей” вчера.

Трябват ми лекари, ще вдигна заплатите, заглавие на интервю с новия шеф на МБАЛ Хасково д-р Славчо Близнаков, на 6 страница.

Конушлия коронясан за „Баш каунь 2011”, водещо на 12 страница.

Хасково с 5 млн. борчове, няма приходи от продажби, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Става дума за информацията за изпълнението на бюджета за полугодието, която кметът най-после внесе в ОбС, макар че срокът за това според закона е до 30 юли. Сесията ще е в петък. Темата е водеща на 3-та страница в изданието.

Цв. Цветанов: Ст. Димитров да удари рамо на Иво Димов за изборите, челно заглавие на първа страница. Цитират се думите на шефа на предизборния щаб на ГЕРБ. Залагаме на интелекта и опита на Иван Панайотов, казва за хасковския кандидат Цветанов.

Десетки мъртви гълъби в реката, друг акцент от 1-ва. Пернатите са открити до хотел „Родопи” в центъра на Хасково. От редакцията сигнализирали в РИОСВ, очаква се днес от екоинспекцията да съобщят каква е причината за смъртта на гълъбите. Те не са защитен вид.

ДПС без кандидат-кмет за Хасково, водещо на 2-ра. Макар доскоро да се смяташе, че Юнал Лютфи ще е кандидатът на доганистите, според източници от ДПС те щели да се съсредоточат само върху съветническата листа.

Мицубишито на Дунев изпуши, Царски детронира Маршавелов, заглавие на репортаж за ралито в „Орфей” вчера, на 4 страница.

Веско Маринов отпразнува 50-годишнина в Хасково, акцент от 8 страница. Гости на певеца в хотела на Стаматов били вътрешният министър Цветан Цветанов, Христо Стоичков, Тончо Русев и много други.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини