От х:

Днес в x:

80 хиляди кубика тръгват из Орфей от утре

42 състезателни автомобили с мощност между 1600 и доста над 2000 кубика всяка, тръгват по 3 километрово състезателно трасе из Орфей от утре. В събота са откритите тренировки, които продължават от 13 до 19 часа, в неделя е самото състезание от 10.30 до 14 часа. В тези часове време улиците от и към Орфей ще бъдат затворени включително и булевардите „Васил Левски“ и „Георги Раковски“.

В името на сигурността обаче организаторите стигат и по-далеч. Иззети са ключовете за покривите на ВСИЧКИ орфейски блокове покрай които минава трасето. Нещо повече, във всеки ще има жива охрана, осигурена от местна охранителна фирма, която да следи за опасно надвиснали зяпачи или такива които се опитват да пробият до покрива. През миналата година десетки, предимно младежи се покачиха на най-високите възможни места по сградите в търсене на добра позиция.

Пилотите които ще застанат на старт в автомобилното състезание писта „Хасково“ затворен маршрут, са едни от най-добрите в България. Фаворити са Илия Царски, Румен Дунев и миналогодишният победител Костадин Маршавелов. Хасковската надежда е Иван Иванов с Хонда. Автомобилите са разделени в три групи-1600 кубика, до 2000 и над 2 хил.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини