От х:

Днес в x:

Кметът: Мотокросът пред провал. Узунова: Не искам втори Лим или Индиго

Държавата саботира провеждането на националния мотокрос в Хасково в неделя. Това заяви на брифинг кметът Георги Иванов. Градоначалникът възнегодува срещу проверките на мотопистата от различни държавни институции. След като разлепихме плакатите за състезанието, цъфнаха служители на Икономическа полиция. Искаха да разберат с какви средства се изгражда. Изгражда се с дарения от фирми“, обясни Иванов.

От Областно пътно управление пък установили, че двете пътни връзки към пистата са незаконни и трябва да бъдат засипани.

Как ще са незаконни, когато съществуват от 1976 година, когато е изградена пистата, пита кметът. Според него пистата има лиценз от 15 август, който той ще представи на откриването на мотокроса.

Той разполагал и с информация, и че директорът на ОДМВР Петьо Петров готви заповед за спиране на състезанието.

До мен няма нито едно писмо от държавните служби, въпреки че общината е собственик на терена. Провеждането на мотокроса виси на косъм. Очакваме в Хасково да пристигнат 2 000 рокери. Няма ли състезание, ще има предизборен митинг, каза той.

Упреците и обвиненията, че държавата се опитва да провали мотокроса, са абсолютно неоснователни. Това, което искаме, е да бъдат гарантирани здравето и живота на състезателите и публиката, коментира нападките областният управител Ирeна Узунова. Тя представи копие от писмото на шефа на Пътното Живко Боговски, че в местността „Трите чуки“ и „Балакли“ не може да се разреши транспортно обслужване, тъй като двете пътни връзки към пистата, създават предпоставки за пътни инциденти и следват да бъдат премахнати.

Междуведомствена комисия, в която влизат РДНСК и служители на пътна полиция, са констатирали, че тези подстъпи по никакъв начин не отговарят на изискванията за безопасност. Проверката й е констатирала, че няма помощни ленти, сигнализация, видимостта е ограничена. Моите усилия са в посока да не допуснем трагедии като тези в дискотека „Индиго“ и река Лим. Не след трагедията да търсим виновни, обясни Узунова.

Тя допълни, че освен това не е ясно кой е техническия ръководител на обекта и под чий надзор се извършват строителните дейности.

До тази сутрин от КАТ не е поискано да създаде временна организация на движението за безопасното влизане в мотопистата.

Узунова допълни, че от два дни се опитва да установи контакт с кмета, но общинските служители й дали да разбере, че няма желание за такава.

Христина Котларска

Според областно пътно управление тази връзка няма сигнализиция и застрашава безопасността на движение
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини