От х:

Днес в x:

Пак обещаха на винарите отмяна на акциза

Изпълнителният директор на агенцията по лозята и виното Красимир Коев (третият отляво надясно) на срещата с производителите

Процедурите за отмяна на акциза върху производството на гроздова ракия са много дълги, но тя ще е факт. Това заяви изпълнителният директор на агенцията по лозята и виното Красимир Коев на среща с производители от региона. С тези думи той потвърди даденото от земеделския министър Мирослав Найденов обещание за отмяна на налога. Ако това се стане, литър ракия ще поевтинее с 2 лева.

Присъстващите на срещата производители обаче изразиха скептицизъм. Няма да се случи, тъй като държавата няма да се откаже от парите, които й осигурява налогът, коментираха те.

Винарите и лозарите са притеснени от предстоящата изкупна кампания. Според тях цените са неясни и отново ще им извиват ръцете. Тази година реколта е добра и те предполагат, че ще бъде изкупена евтино.

Те настояха да се забрани вноса на грозде от Македония,докато българската продукция още няма цени.

Нямаме никаква подкрепа от Камарата на лозарите и винарите. Тя би трябвало да защитава интересите ни пред фонд „Земеделие”, през изпълнителната агенция, пред ЕС, казаха още и лозари, и винари, дошли на срещата.

На форума присъстваха и представители на националната камара на лозарите и винарите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини