От х:

Днес в x:

Униформени съдят държавата за извънреден труд. Преглед на регионалния печат

Униформени съдят държавата за извънреден труд, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. 123 съдебни иска са завели гранични полицаи и пожарникари в районния съд в Свиленград. Униформените искат да им се заплати извънредният труд, който полагат.

16-годишна даде третото си дете в дом, анонс над главата. Темата е на 5 страница. Джейлян Халилова е най-младата майка на три деца в България, живее в Райкова могила, свиленградско. Тя е родена през 1995-а, а през 2007-а ражда първото си дете. Последното, родено през април тази година, отишло в социален дом в Хасково, защото фамилията се труди на полето, гледа тютюн.

КЗК разследва вестникарския пазар, друг акцент от първа страница. Комисията започва проучване на пазара за нарушения на закона за защита на конкуренцията. Повод за това е среща на неколцина издатели с премиера Бойко Борисов. Те обвиняват групата на Делян Пеевски в създаване на монопол на вестникарския пазар. В Хасково също има подобен прецедент, припомня изданието. „Братя Герини-прес” също са подали сигнал в комисията заради изхвърлянето им от вестникарския пазар в града. Разрешителните за павилионите им тази година били издадени за 4 месеца вместо за 12, както е било през последното десетилетие. Вестникарите имат срок за премахване на павилионите си, а на тяхно място се настанява друга фирма, без да има проведен търг или промяна в схемата на пазара за вестници и списания.

Нелегално сметище за животински отпадъци вмирисва Симеоновград, водещо заглавие на 2-ра. Кокалите се въргаляли край гробищата до кв. „Лозенец”. Освен смрад, има реална опасност от зарази, сигнализират хората.

Украинка се крие 14 години от властите за убийство, акцент от 3-та. Екатерина Анатолиевна бе заловена след 14 години укриване за убийството на Андрей Андреев в с. Добрич през 1997 г. Съдът я остави зад решетките.

Плашат земеделци с глоби заради пожар, друго заглавие от страницата. Става дума за „Клас-95”, чиято нива в местността „Ходжова чешма” горя в петък. Шефът на областната противопожарна служба Николай Вълчев се закани да ги глоби с максималният предвиден размер – 2000 лв. Според него те палят стърнищата си, което е забранено от закона. От фирмата пък опонират, че вероятната причина за пожара е или природна, или от високоволтовите кабели, които минават над нивите.

Багери събориха неработещото лятно кино, темата на страница 4. Досега в Хасково нямаше нито едно кино, вече ще са с едно по-малко. Сагата с бизнесмена Андрей Андреев е описана на цялата страница.

На спортната страница нищо интересно.

Министър отличи наши младежи на хепънинг в Борисовата градина, акцент от забавната 8 страница. С първа награда са отличени възпитаници на ОУ „П. Славейков” – Димитровград, а Теодора Делчева от Хасково получава трета награда за фотография. Шефът на инспектората по образование Иван Панайотов също поздравява наградените във Фейсбук, пише изданието.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини